Startup Europe Roadshow az infokummunikációs fiatal vállalkozások megsegítésére

forrás: Prím Online, 2014. február 12. 14:51

Brüsszelben Február 10-én az Európai Bizottság és az Európai Fiatal Fejlesztők Fóruma (European Young Innovators Forum, EYIF) büszkén jelentette be a Startup Europe Roadshow elindulását, ami 10 különböző nagyvárost fog érinteni a következő 8 hónapban. A Roadshow lehetővé teszi, hogy az infokommunikációs területen feltörekvő vállalkozók kapcsolatba kerüljenek, tanuljanak és olyan „példaképek” mentorálják őket, akik maguk is sikeres fiatal IKT vállalkozók. A program azon erőfeszítések közé tartozik, amiknek célja, hogy Európa startup környezetét dinamikusabbá és kevésbé kockázatkerülővé tegye.

A Roadshow 10 műhelyfoglalkozás (workshop) sorozatából áll, aminek Poznan, Párizs, Berlin, Olmütz, Athén, London, Madrid, Bukarest, Lisszabon és Budapest ad otthont, és az EYIF helyi partnerei valósítanak meg. A budapesti workshop szervezésének lehetőségét a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) nyerte el. A workshopok eredményeit a szeptemberi brüsszeli záróeseményen mutatják be.

A workshopok résztvevői 16 és 30 év közötti diákok és feltörekvő vállalkozók, akiknek van saját üzleti ötletük, vagy tervezik, hogy vállalkozói karriert építenek a jövőben. A résztvevők első kézből kapnak mentorálást a példaképeikkel való eszmecsere során. Mindegyik workshop tartalmaz egy külön szekciót is, ami a fiatal digitális vállalkozók és startup cégek finanszírozási lehetőségeire összpontosít a Horizon 2020 program részeként.

A sorozatot nyitó workshop február 27-én lesz Poznanban, ahol diákok, fiatal és feltörekvő vállalkozók találkoznak, hogy megosszák elképzeléseiket a jövőről. A Roadshow összeurópai kommunikációs kampánya magában foglalja az EYIF fiatal innovátorainak közösségét, az Európai Bizottságot és másokat, hogy felkeltse a figyelmet és támogasson egy IKT által irányított szélesebb körű vállalkozói tevékenységet a workshopokon szerzett tudással. A résztvevők és előadók tapasztalatai folyamatosan frissülnek a program Facebook és Twitter oldalán (#StartUpShow). A teljes eseménynaptár fotókkal, videókkal és sikertörténetekkel online is elérhető lesz (innoyear.eu/StartUpEuropeRoadshow).



Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke és a Digitális Menetrend (Digital Agenda) felelőse szerint: „Nem a politikusok teremtenek munkahelyeket, hanem a vállalkozók. Ezt a gondolkodásmódot kívánjuk terjeszteni Európában a Horizon 2020 támogatásain keresztül. Fontos a feltörekvő vállalkozók számára, hogy lássák: a siker lehetséges! Kockázatot kell vállalniuk és belevetniük magukat a lehetőségekbe, amiket az IKT-alapú vállalkozások teremtenek. Úgy hiszem, Európa innovációs virágzás szemtanúja lesz. Ha meg akarsz változtatni valamit, élvezd, vágj bele, újíts és indítsd el a jövőd, majd tanulj a saját vállalkozói példaképeidtől és kezdj neki!”
 

Kulcsszavak: roadshow start-up

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05