A Telekom a beruházásokat jobban támogató szabályozásváltozásra számít

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 25. 17:27

A Magyar Telekom abban bízik, hogy a kormánnyal kötött pénteki partnerségi megállapodás nyomán a beruházásokat jobban segítő irányba változik a szabályozási környezet a következő években.

A digitális Magyarország megvalósítása érdekében kötött együttműködési megállapodás egyik fontos állítása, hogy a kormány felülvizsgálja a szabályozási környezetet - mondta Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója Barcelonában magyar újságíróknak. Hozzátette: egyelőre nem tudni, milyen irányba változik a szabályozás, de olyan könnyítésekre számítanak, amelyek támogatják a távközlési vállalat hálózati fejlesztési terveit. A megállapodás rendszeres egyeztetést ír elő a feleknek, és várhatóan néhány héten belül megindulnak a tárgyalások a  kormánnyal - derült ki a Magyar Telekom vezetői által tartott barcelonai tájékoztatón.
 

Szabó János, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a hálózat modernizálása, az IP-technológiai váltás a Magyar Telekom 2014-16-os  beruházási tervének része, a beruházási költségekre vonatkozó kérdésre azonban egyelőre nem kívánt összeget mondani. A vállalat a fejlesztéseit a saját forrásaiból finanszírozza, és a vezető szerint a Magyar Telekom tulajdonosai várhatóan támogatják majd az igazgatóságnak azt a javaslatát, hogy a 2013-as év után ne fizessen osztalékot.

 

A Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosa, a Deutsche Telekom (DT) hétfőn jelentette be a barcelonai Mobil Világkiállításon (Mobile World Congress - MWC), hogy átalakítja hagyományos vezetékes hálózatát a következő években, és internet protocol (IP) technológiájú hálózatot épít ki európai érdekeltségeinél, ezáltal egy egységes, digitális pán-erópai hálózat jön létre. Magyarországon 2016-ra valósulhat meg 100 százalékosan a hálózat átalakítása.

 

A Magyar Telekom vezetői a Mobil Világkiállításon szerzett tapasztalataikról szólva beszámoltak arról, hogy az idei kiállításon nagy hangsúlyt kapott a virtualizáció, a szoftveren alapuló intelligens hálózatirányítás. A készülékgyártók részéről pedig megfigyelhető az egyszerűsítési trend, vagyis hogy minél több okos funkcióval felszerelt, de egyszerűen használható készüléket kínáljanak a vevőknek.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09