Sanyo-Psion együttműködés

Harmat Lajos, 2000. augusztus 21. 08:32
A hordozható kéziszámítógépek gyártója, a Psion Plc. bejelentette, hogy társult cége, a Symbian megegyezésre jutott a japán Sanyo Electric Co Ltd.-vel a Symbian technológia licencelésére a Sanyo következő generációs vezeték nélküli eszközeihez.
Macuoka Cugufumi, a japán cég vezérigazgatója bejelentése szerint a Sanyo kereskedelmi elektronikai tapasztalatai és a Symbian kiemelkedő technológiája a távközlési integrációval együtt képes lesz olyan kommunikációs lehetőségek kifejlesztésére, amelyek sokféle hálózaton képesek működésre.

A Sanyo ki akar fejleszteni egy sor korszerű mobilkommunikációs eszközt a Symbian szoftver platformjára.

Más társaságok már felhasználják a Symbian technológiáját saját berendezésfejlesztéseikben, az Ericsson, a Matsushita, a Motorola, a Nokia, a Philips és a Sony.

A Psion a Symbian legnagyobb részvényese 28 százalékkal. A Sanyóval kapcsolatos együttműködés hasonló a Sonyval áprilisban tető alá hozott megállapodáshoz, amikor a Sony licencszerződést kötött, de nem részvényesként. A Psion által használt EPOC rendszerre alapozva, a Symbian küzdelmet folytat a Microsofttal az ipari szabvánnyá váló rendszer státusáért a következő generációs hordozható eszközök terén.

Az amerikai Palm Inc., a világ vezető kéziszámítógép-gyártója, amelynek szintén van saját operációs rendszere, megbeszéléseket folytat a Symbiannal. A Microsofttal szembeni kihívás még nagyobb jelentőséget kaphat, amennyiben a Symbian a Palm erejét is maga mögött érezheti - írta a New York Times.

A Psion a hónap során már bejelentette tervét a Symbian konzorcium erősítésére 2001 után. A Symbian részvényesei közé tartozik még az Ericsson, a Nokia, a Motorola és a Matsushita.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09