A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül

forrás: Prím Online, 2014. február 28. 09:33

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 3. A vállalati felhasználásra szánt OpenStack-disztribúció új verziója egyszerűsített telepítést és továbbfejlesztett felügyeletet kínál. A megoldás nagyobb teljesítményt és hatékonyabb erőforrás-kihasználást tesz lehetővé, továbbá átfogó képet ad a privát felhők használatáról.

A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül, amely 2013 őszén jelent meg Havana néven. Támogatja többek között az Orchestration (Heat) és a Telemetry (Ceilometer) modulokat, és az alábbi előnyöket kínálja:


Nagyobb teljesítmény és hatékonyabb erőforrás-kihasználás. Az Orchestration modul előre meghatározott sablonok alapján automatizálja a virtuális gépek felügyeletét és irányítását. Feltérképezi a szükséges infrastruktúra-erőforrásokat (például az egyes alkalmazások használatához szükséges szervereket, kiosztott IP-címeket, köteteket és biztonsági csoportokat), valamint a köztük lévő kapcsolatot, így elősegíti a felhőalapú rendszerek programozott felügyeletét.


Átfogó kép a privát felhők használatáról.
A Telemetry modul lehetővé teszi a felhőalapú tevékenységek mérését és megfigyelését. Az összegyűjtött adatok felhasználhatók többek között a számlázásnál, a végfelhasználóknak nyújtott szolgáltatások fejlesztéséhez, valamint a felhőalapú infrastruktúra felügyeletének egyszerűsítéséhez és a szükséges teljesítmény biztosításához. A Telemetry integrálható az Orchestration modul automatikus méretezési szolgáltatásával, így segítségével igény szerint kioszthatók vagy visszavehetők az erőforrások.


A virtualizációs beruházások maximális kihasználása.
Számos szervezet fordít sok pénzt, energiát és időt a VMware virtualizált adatközpontok kiépítésére és a felügyelethez szükséges szakértelem elsajátítására. A VMware vSphere rendszereket használó vállalatok mostantól ezekre a beruházásokra támaszkodhatnak, amikor élni kívánnak az OpenStack-alapú SUSE Cloud vállalati funkcióinak és nyíltságának előnyeivel. A SUSE ezenkívül a VMware NSX hálózatvirtualizációt is támogatja.


Vegyes hypervisor környezetek működtetése. A SUSE Cloud több hypervisor egyidejű futtatását teszi lehetővé ugyanabban a felhőben, így nagyobb rugalmasságot kínál a vállalatok számára a felhőinfrastruktúrák tervezésében, továbbá hozzájárul a licencköltségek és a teljesítmény optimalizálásához. A támogatott hypervisor technológiák között megtalálható a KVM, a Xen, a Microsoft Hyper-V és VMware vCenter integráción keresztül a VMware ESXi is.


Egyszerűsített telepítés, hatékonyabb felügyelet és bővítés. A privátfelhő-platform gyors kiépítése kiemelten fontos azon vállalatok számára, amelyek a nagyobb üzleti rugalmasság vagy a gyorsabb szolgáltatások érdekében vezetik be a megoldást. A SUSE Cloud 3 a Crowbar projektre épülő telepítési keretrendszert tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhőalapú infrastruktúra automatikus felügyeletét és telepítését. A SUSE Cloud 3 továbbá támogatást nyújt azokhoz a fejlesztésekhez, amelyek a korábbinál is egyszerűbbé teszik a folyamatos felügyeletet. A szervezetek privátfelhő-beruházásai így gyorsabban megtérülnek, miközben a felhő konfigurációja igény szerint módosítható.


Hozzáférés az OpenStack-partnerek folyamatosan bővülő hálózatához.
A SUSE az OpenStack-közösségbe tartozó cégekkel együttműködve olyan privátfelhő-platformot biztosít a vállalatok számára, amely jól ötvözhető a meglévő megoldásokkal, és az egyedi igényekhez igazítható. A SUSE Cloud 3 együttműködik az OpenStack Block Storage (Cinder) és az OpenStack Networking (Neutron) szolgáltatásokkal, illetve ezen projektek beépülő modelljeivel, továbbá támogatja az összes OpenStack alkalmazásprogramozási felületet (API-t), megkönnyítve ezáltal a partnermegoldások telepítését a felhőkörnyezetben.

 

 


A SUSE Cloud 3 már elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05