35 millió képet tesz nyilvánossá a Getty Images

Czipperer Dia, 2014. március 7. 09:46

A vállalat bejelentette, hogy 35 millió képet nyilvánossá tesz gyűjteményéből. Az új beágyazási eszköz segítségével ezek megoszthatók Twitteren és Tumblrön is.

A felhasználók nem csak rengeteg Getty Images fotóhoz férnek hozzá, hanem sokféle témakör közül is választhatnak, többek között sportesemények, divatbemutatók, és különféle rendezvények, mint például az Oscar-gála képeiből.

 

Ehhez nem kell mást tenni, mint az oldalon a "Search images available to embed" feliratra kell kattintani és megkeresni az adott képet, majd alul (jobb szélen) az "Embed this image" ikonra kattintani, és megjelenik a kép HTML kódja, amelyet csak be kell illeszteni forráskódba.  

 

Természetesen kivételek is akadnak. Talán senkinek nem kell megmagyarázni az okot, hogy például a 2001. szeptember 11-ei képek és hasonló borzalmas eseményekről készült fotók miért nem nyilvánosak.

 

A képeket nem lehet átméretezni, nem használhatók kereskedelmi célra, és mindegyiken található egy Getty Images logó, valamint a képet készítő fotós neve is szerepel rajta.

 

Több fényképész is felháborodott ezen a lépésen, mondván az ő képüket nem tegyék közzé ingyen. Sokak számára ez azt jelentheti, hogy képeiket sosem használhatják kereskedelmi céllal, vagyis egy fillért sem kereshetnek saját alkotásukkal.

 

Ráadásul konkurens szolgáltatások számára szintén nem egy üdvözölendő lépésről van szó, hiszen azzal, hogy a Getty ingyen ad 35 millió képet, hiába kínálja a másik olcsón, akkor is az ingyenest választják majd, hiszen hirdetések kivételével bármilyen cikkben, blogbejegyzésben ezentúl bárki felhasználhatja ezeket.

 

Mindebbe azért egy kis üzleti szándék is vegyült. A vállalat a jövőt illetően hasonló üzletpolitikát tervez, mint a YouTube, vagyis a képek mellé szeretnének majd hirdetéseket társítani, mint ahogy azt már a videóknál megszokhattuk.

 

Forrás: BBC.co.uk

Kép: m.animalnewyork.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05