Az MVM NET nyerte az NMHH 450 MHz-es frekvenciapályázatát

forrás: Prím Online, 2014. március 14. 12:00

Az MVM NET Zrt. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 450 MHz-es frekvenciapályázatát. A nyertesnek legfeljebb nyolc hónap áll rendelkezésére a hálózat első ütemének kialakítására. A frekvenciasáv használatával gyorsabbá és hatékonyabbá tehető a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációja és a városi közlekedéstájékoztatási rendszerek kiépítése.

A digitális közszolgáltatások társadalmi jelentőségük és széleskörű alkalmazásuk miatt kiemelt helyet foglalnak el az infokommunikációs piacon. Egyre több közigazgatási, oktatási és egészségügyi szolgáltatás épül online hálózatokra, amelyekhez gyors csatlakozást országos rádiófrekvenciás hálózat tud biztosítani.

A digitális közszolgáltatások fejlesztése céljából az NMHH 2013. december 6-án pályázatot hirdetett a 450 MHz-es frekvenciasáv még kihasználatlan, szabad blokkjaira. A pályázati dokumentáció 150 millió forintos minimumösszeget határozott meg pályázati díjként a frekvenciablokkra.

A frekvenciapályázatot 2014. március 12-én az MVM NET Zrt. nyerte meg, akinek kötelezettsége lesz az adatátviteli infrastruktúra kiépítése és üzemeltetése. Az MVM NET Zrt.-nek az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban már nyolc hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat, de húsz hónap alatt már Magyarország 95 százalékos területi lefedést kell biztosítania.
A frekvenciasáv használatával a járási hivatalok és kistelepülési kormányablakok pedig beilleszthetőek lesznek az országos digitális vérkeringésbe.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15