Okos tulajdonságokkal érkezik hozzánk is az LG robotporszívója

forrás: Prím Online, 2014. március 17. 12:56

Az LG legújabb HOM-BOT SQUARE robotporszívója a hazai piacon is bemutatkozik. A készülék legfőbb újítása négyszögletes formája, amelynek köszönhetően hatékonyan kitakarítja a sarkokat is, ráadásul a készülék megjegyzi a takarítási előzményeket, így képes ugyanott folytatni a munkát, ahol befejezte.

Az LG robotporszívója a Corner Master funkciónak köszönhetően eredményesen és hatékonyan takarít. A Corner Mastert a két hosszú kefe, a sarokészlelő érzékelő és a takarítóeszköz különleges formája együttesen alkotja. A készülék szögletes formájával és a korábbi modellnél másfél centiméterrel hosszabb, átalakított keféivel a legszűkebb sarokból is képes eltávolítani a port és a szennyeződéseket. A sarokészlelő érzékelők lehetővé teszik a porszívó számára, hogy pontosan érzékelje, hol jár a lakásban, és ezek utasítják, hogy forduljon el, amikor elérte a helyiség szélét.



A robotporszívók általában egyetlen kamerával működnek, de a HOM-BOT SQUARE robotporszívót két, továbbfejlesztett Dual Eye 2.0™ kamerával látták el az intelligensebb, gyorsabb és hatékonyabb takarítási teljesítmény érdekében. A másodpercenként számos képet készítő alsó és felső kamera végigpásztázza a plafont és a padlót, akár sötétben is. A  készülék ezen adatok alapján készít magának térképet a helyiségről, miközben több érzékelő 180 fokos látómezőben észleli az akadályokat, majd rögzíti azok helyét az ütközésmentes működéshez. A HOM-BOT SQUARE tanulási funkciójának (Learning Function) köszönhetően képes felismerni azokat a területeket, ahol korábban már takarított. Így könnyebben vissza tud emlékezni a tárgyak elhelyezkedésére, illetve érzékeli, ha egy terület már tiszta, így időt és energiát takarít meg.

A rendkívül alacsony, 60 dB-es zajszint azt jelenti, hogy a porszívó nem zavarja a tévéző, telefonáló vagy az alvó családtagokat. Az alig 89 mm magas készülék könnyedén manőverez a lakásban, a legtöbb ágy, kanapé és más nagyobb méretű bútordarab alá is probléma nélkül befér.


Az LG HOM-BOT SQUARE nagy kapacitású, egyszerűen kivehető porgyűjtőjének köszönhetően a takarítás kényelmesebb, ritkábban kell a tartályt üríteni. Más robotporszívóktól eltérően, ahol a porgyűjtő oldalt található, ez a készülék tetején helyezkedik el, így könnyebben kivehető. A nagyobb HEPA 11 szűrő precízebben szűri meg a levegőben található port és segít megszüntetni a kellemetlen szagokat a lakásban. A Turbo üzemmóddal manuálisan állítható be a porszívó a padló jellemzőihez igazodva, míg a Smart Turbo üzemmód automatikusan észleli, hogy milyen típusú a padlófelület, és a beállítást az optimális teljesítmény érdekében ennek megfelelően módosítja.

A takarítási előzmények (Cleaning History) funkciónak köszönhetően lemerülés esetén a robotporszívó megjegyzi, hol hagyta abba a padló takarítását, és miután visszatért töltőállomására és akkumulátora feltöltődött, ugyanonnan folytatja a munkát.

A felhasználókat egy sor egyéb kényelmi funkció is segíti, például a hangtájékoztató funkció, több mint 90 féle üzenettel. Az LG Smart Diagnosis™ funkciója nagy mértékben megkönnyíti a hibaelhárítást, és szinte azonnal figyelmezteti a felhasználót az esetleges apróbb problémákra, lehetséges megoldásokat is felajánlva. A továbbfejlesztett akkumulátor több energiát képes tárolni, így hosszabb működésre képes.

A hagyományokkal szakító, négyszögletes formájú LG robotporszívó világszerte számos elismerést és méltatást kapott — egyebek mellett például az iF Design Award díjat és a Good Design pecsétet is elnyerte.


Az LG HOM-BOT SQUARE robotporszívó kétféle felszereltséggel és kétféle színben, piros és fekete-piros színekben érhető el. A HOM-BOT SQUARE ajánlott bruttó fogyasztói árai: piros színben 169 000, fekete-piros színben pedig 149 000 forint.

 

Főbb termékjellemzők:


·    Corner Master funkció
·    Dual Eye 2.0™ kamerarendszer
·    Easy-out Dust Bin portároló
·    Zajszint: 60 dB
·    HEPA 11 szűrő
·    Smart Turbo üzemmód
·    Tanulási funkció
·    Hangtájékoztató funkció
·    Tartós akkumulátor
·    Intelligens vezérlés
·    Takarítási előzmények tárolása
·    Smart Diagnosis™ diagnosztika
·    Szoftverfrissítési lehetőség


 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09