Üzletelne Magyarországgal az Egyesült Királyság

forrás: Prím Online, 2014. március 19. 11:21

A világ egyik legvonzóbb befektetői piacának számító Egyesült Királyság célja, hogy a közeljövőben szorosabbra fűzze kapcsolatait Magyarországgal. Március elején a kereskedelemfejlesztésért és befektetésösztönzésért felelős államtitkár és közel 40 vállalkozás képviselője látogatott hazánkba a szigetországból.

A versenyképes adózási feltételeknek, az innovációt és a vállalkozói kedvet támogató kormánypolitikának, valamint az átlátható szabályozásoknak köszönhetően az Egyesült Királyság a világ egyik legvonzóbb befektetési célpontja. A szigetország alacsony társasági és szabadalmakra vonatkozó adója (az utóbbi csupán 10%), a rendkívül gyors ügyintézés (a cégbejegyzés például mindössze 2 nap), az erős és rugalmas munkaerőpiac, valamint a kiváló külkereskedelmi kapcsolatok mind olyan tényezők, melyek évente számos külföldi befektetőt vonzanak a világ egyik legstabilabb és legdinamikusabban fejlődő piaci környezetébe.


Az Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztésért és befektetésösztönzésért felelős irodája (UK Trade & Investment – UKTI) 2014-es gazdasági céljai közé tűzte ki a kelet-közép-európai régió vezető országaival való üzleti kapcsolatainak fellendítését. Ennek keretében aktívan keresi az üzleti partnereket hazánkban, ezzel párhuzamosan pedig azt is szeretné bemutatni a magyar cégvezetőknek, hogy miért érdemes a szigetországban befektetni.


Ebben a hónapban közel 40 kis- és középvállalkozás képviselője érkezett az Egyesült Királyságból Budapestre, hogy potenciális partnerekkel, disztribútorokkal találkozzanak. Az üzleti delegációt Lord Livingston, az Egyesült Királyság kereskedelemfejlesztési és befektetés-ösztönzési államtitkára vezette, ő nyitotta meg a British Business Centre elnevezésű üzleti központot a Nyugati térnél található Eiffel irodaházban. A központ fő feladata, hogy a hazánk iránt érdeklődő brit cégek – elsősorban kis- és középvállalkozások – számára információkat adjon az üzleti lehetőségekről.


A brit terjeszkedésben gondolkodó magyar befektetők és startupok számára ugyanakkor a UKTI iparágakra specializálódott tanácsadói nyújtanak segítséget. A program azokat a vállalkozásokat támogatja, melyek az Egyesült Királyságot potenciális befektetési célpontként veszik számba üzleti terveikben.

A UKTI Egyesült Királyságot bemutató kisfilmje:


 

Kulcsszavak: üzlet trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09