Már hazánkban is kaphatók a Sharp Quattron Pro UQ10 tévék

forrás: Prím Online, 2014. március 21. 09:28

A Sharp piacra dobja az UQ10 termékcsalád AQUOS Quattron Pro modelljeit. A technológia jóvoltából az újdonságok két és félszer annyi alpixelt tudnak megjeleníteni, mint a hagyományos Full HD televíziók. A készülékek további érdekessége, hogy jelenleg az egyetlen olyan Full HD tévék, amelyek HDMI kapcsolaton keresztül Ultra HD (4K) felbontású képet vetítenek.

A Sharp AQUOS 3D UQ10 televíziók Quattron Pro technológiával rendelkeznek, így a Full HD minőségnél két és félszer erősebb képfelbontást nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy a 4K felbontású tartalmak is nagyobb képfelbontásban nézhetők rajta, mint bármilyen más Full HD tévémodellen. Sőt: ha a tartalom alacsonyabb felbontású, a Quattron Pro panel intelligens felbontásjavító technológiája 4K közelire növeli a képfelbontást, függetlenül attól, hogy műholdas, kábeles vagy földi adásról, Blu-ray ill. DVD lejátszóról vagy konzolról legyen szó, vagyis a kép minden esetben élesebb és élénkebb lesz. A nézők így már most élvezhetik a létező legnagyobb, lélegzetelállító felbontást, mielőtt az még igazán elterjedne.

 

A Quattron Pro

 

A Quattron Pro to a Sharp által kidolgozott Quattron Négy Alapszín (RGBY) technológia második generációja, amely sárga alpixelt ad a szokványos RGB (piros-zöld-kék) alpixel-csoporthoz, így a készülék több mint egymilliárd színárnyalat létrehozására képes. A képminőség érezhetően jobb, főleg az aranyszínű, sárga, zöld, kék és testszínű árnyalatok vetítése esetén. Ha a Quattron Pro paneleket ugyanennek a technológiának az előző generációjával hasonlítjuk össze, láthatjuk, hogy a Sharp intelligens alpixel-vezérlő technológiával tökéletesítette őket, amely minden négy alapszín-alpixelt két – alsó és felső – részre oszt, így egyetlen képpont nyolc, egymástól függetlenül vezérelt alpixelből áll össze. Ez a technológia 16 millió alpixelt hoz létre, vagyis 10 millióval többet, mint a Full HD felbontású szokványos képernyők.

 

 

Érdemes megemlíteni, hogy a Quattron Pro technológia a CES 2014 kiállításon elnyerte a HDGuru Legjobb HDTV díját.

 

THX minőségű kép

 

Az UQ10 televíziók teljesítették a THX Ltd. által kidolgozott THX Display minősítés követelményeit, amely a legmagasabb képminőség és teljesítmény garanciája. Jelenleg az UQ10 modellek az egyetlen Európában elérhető THX minősítésű Full HD LED TV-k.

 

Yamaha HXT hangminőség

 

Az UQ10 tévék képminőségét Yamaha HXT hangtechnológia egészíti ki, amely meglepően jó hangminőséget eredményez, tekintve, hogy mennyire lapos a képernyő. A HXT (Harmonics Enhancer Extended – kiterjesztett harmonikus szűrő) technológia mind a magas, mind a mély hangok minőségét javítja, mivel külön-külön játssza le a hang egyes összetevőit. Az élmény így még átütőbb azoknak a korlátoknak a dacára, amiket a korszerű tévék kisméretű hangszórói állítanak. A HXT technológia nemcsak a mély hangokat kompenzálja, hanem a magasakat és a közepeseket is, így a basszusok mélyebbek és áthatóbbak, a magas hangok pedig sokszínűbbek, ami gazdag és valósághű hangélményt eredményez.

 

 

Okos technológiák – Miracast, Octoshape, Bluetooth

 

Az UQ10 televíziók bármilyen mobil eszközzel egyszerűen összeköthetők, így semmi sem szabhat határt a szórakozásnak. Az Aquos Remote Lite mobilalkalmazásnak köszönhetően a tévé táblagéppel vagy okostelefonnal vezérelhető. A Miracast technológia ezenkívül lehetővé teszi, hogy az okostelefonról vagy táblagépről közvetlenül az UQ1 televízióra vetítsük ki a multimédiás anyagokat és a játékokat.És, ha még ez sem elég, Bluetooth kapcsolattal zenét küldhetünk a tévére, vagy egeret és billentyűzetet köthetünk hozzá, hogy kényelmesen használhassuk az Aquos Net+ portált.

Az új Octoshape technológiának köszönhetően még 5Mb/s sávszélesség alatti internetkapcsolat esetén is kényelmesen és akadozás nélkül nézhetők az internetes HD adatfolyamok. 2014 közepétől a Sharp okostévékhez készült portálja,a TV Aquos Net+ a VoD szolgáltatások és a világ legkülönbözőbb tájain szerkesztett ingyenes tévécsatornák széles választékát kínálja majd.

 

Dizájn, sőt: művészet

 

Az UQ10 televíziókat a korszerű dizájn szerelmesei is értékelni fogják. Az új termékcsalád képernyőkerete még vékonyabb, képernyővastagsága még kisebb. Az alumínium keret külső szélei erősen szembetűnőek, ami remekül illik az egész profil karcsú könnyedségéhez. A készülék kikapcsolt állapotban is vonzza a tekintetet. Mi több: a Sharp által kidolgozott Wallpaper üzemmód lehetővé teszi, hogy a kikapcsolt tévé műtárggyá váljék, amelyen kedvenc családi fényképünket vagy a környezethez legjobban illő képet vetíthetjük ki. Ez a funkció ráadásul környezetbarát is, mivel csupán 30-40 W-ot fogyaszt, vagyis annyit, mint egy kis izzó, fényereje viszont ugyanakkora, mint a múzeumokban és galériákban látható képek világítása.

 

 

A méret a lényeg

 

Az UQ10 modellek nem csupán képminőségükkel és formatervezésükkel kápráztatják el a vásárlókat, hanem képernyőméretükkel is. Az UQ10 tévék 60, 70 és 80 hüvelykes képátlóval kaphatók – ez a méret pedig mind 2D-ben, mind 3D-ben felejthetetlen élményeket kínál, legyen szó filmnézésről, sportközvetítésről vagy családi videókról. A panelekben alkalmazott intelligens technológiának és a nagyobb felbontásnak köszönhetően a kép 60”-es képernyő esetén 2,3 méteres, 70”-es ill. 80”-es képernyő esetén pedig 2,7 ill. 3 méteres távolságból nézhető kényelmesen.

 

A készülékek ára

 

Az új AQUOS UQ10 sorozatú modellek ára a következőképp alakul:

 

LC-60UQ10 – 729.990 Ft

LC-70UQ10 – 1.199.990 Ft

LC-80UQ10 – 2.399.990 Ft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05