Itt az új dupla kamerás HTC One (M8)

forrás: Prím Online, 2014. március 26. 09:26

A HTC bejelentette az új HTC One (M8) készüléket, ezzel együtt az új HTC Sense 6-ról is lerántotta a leplet. A kezdetben grafitszürke (gunmetal gray) színben elérhető készülék magas minőségű, unibody készülékházban érkezik, a Smart Sensor Hub segítségével automatikusan alkalmazkodik a felhasználói szokásokhoz, a Motion Launch pedig egyszerűbbé teszi a mindennapos funkciók használatát.

Kívül-belül gyönyörű


A tartós, magas minőségű, egy fémdarabból álló készülékház körülöleli az 5”-es full HD (1080p) kijelzőt, keskenyedő szélei és lágyabb vonalai kényelmes fogást biztosítanak. Az új HTC One (M8)-ba Qualcomm Snapdragon 801 négymagos 2.3 GHz-es Krait processzor került és Android 4.4 KitKatet futtat HTC Sense 6-tal kiegészülve, mely frissítés formájában Google Play store-ból is letölthető lesz.
(A gyári Android rendszert kedvelők a HTC One (M8) Google Play verzióját mai naptól előrendelhetik és néhány hét múlva meg is vásárolhatják a Google Play store-ban.)



Mobilos képalkotás, másképp


Az új HTC One (M8) teljesen egyedülálló módon közelíti meg a mobilos képalkotást. A dupla kamera, a HTC UltraPixel, kettős vakuja és az 1080p HD felbontású videorögzítés mind hozzájárul ahhoz, hogy minden fényviszony közt valósághű képeket és videókat készíthessünk. 5MP-es előlapi kamerája pedig az önarcképek, szelfik készítéséhez adhat extra “löketet”. A dupla kamera az UltraPixel-en túl  mélységérzékelő szenzorral is rendelkezik, mely további információkat rögzít az elkészített képen szereplő tárgyak térbeli helyzetéről. Ezzel számos további effektet is hozzáadhatunk fotóinkhoz. A UFocus segítségével a már elkészült fotón is megváltoztathatjuk a fókuszt, a Foregrounderrel pedig megváltoztathatjuk a hátteret, ezáltal jobban kiemelhetjük a fotó  tárgyát. Emellett a Dimension Plus-szal arra is van lehetőségünk, hogy a kijelzőt megdöntve más nézőpontokból is megnézzük a fotónkat.

A kamera fejlett technológiája behind-the-scenes fotókat is rögzít rögtön az indításkor, így az exponálógomb megnyomásával rögtön a legélesebb kép jelenik meg. A kamera autofókusza 300 ezredmásodperces sebességgel dolgozik, az intelligens kettős LED vaku automatikusan megválasztja a képhez illő színtónust és fényerőt. Az új HTC One (M8) slow motion módban is tud videót rögzíteni, így a kívánt részeknél lelassítható a felvétel.



A Zoe a felhőbe költözött


A Zoe immár felhő-alapú szolgáltatássá alakult, melyre meghívás alapján bárki feltöltheti fotóját, videóját, kedvenc zenéjét. Ennek köszönhetően a Zoe válogatásokhoz minden ismerősöd hozzájárulhat kedvenc multimédiás tartalmaival.
Az új Zoe alkalmazás nyártól érhető el a Google Play store-ban.

Motion Launch


A HTC Sense 6 segítségével az új HTC One (M8) rendkívül kifinomult okostelefonná vált. A Motion Launch a beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően felismeri a mozgást és a készülék helyzetét, így a kijelző bekapcsolása nélkül is képes reagálni. Életre kelthetjük a kijelzőt, ha elhúzzuk ujjunk előtte, az Auto Answer pedig a fülünkhöz emelve fogadja hívásunkat, anélkül, hogy valójában hozzáérnénk a kijelzőhöz, kétszer megérintve pedig lezárható vagy feloldható a kijelző.

A Motion Launch teljes körűen kihasználható a HTC Dot View tokkal, ekkor két érintéssel megnézhetjük az időt, az időjárást, az új üzeneteket, e-maileket és nem fogadott hívásokat, mindezt úgy, hogy nem kell megérintenünk magát a kijelzőt.

Akkumulátor-kímélés felsőfokon


Az új HTC One (M8) esetén a normál akkumulátorkímélő-üzemmód mellett egy extrém mód is található, amivel még tovább növelhetjük az üzemidőt. Teljesen feltöltve 14 napra elég üzemidőt biztosít, miközben a hívásfogadás vagy az üzenetek és e-mailek zavartalanul ellenőrizhetők. Manuálisan és automatikusan is beállítható, 20%-os töltöttségnél 60 órás készenlétet, 10%-os töltöttségnél 30 órát, míg 5%-os töltöttségi szintnél még 15 órás készenléti időt biztosít.



HTC BoomSound - még jobb hangzás


Az új HTC One (M8) 25%-kal nagyobb hangerőre képes a HTC One (M7)-hez képest, a hangminőség romlása nélkül. A két előlapi sztereó hangszóróhoz új erősítő és újratervezett hangszórókamra társul, személyre szabott hangbeállításokkal.

HTC BlinkFeed


A HTC BlinkFeed a folyamatos görgethetőségnek, az illeszkedő csempéknek és az új külsőnek köszönhetően még gyorsabb böngészést biztosít a releváns hírek közt. A News Bundles téma szerint gyűjti össze a híreket és tweetetek, a több mint 1000 tartalomszolgáltató pedig egy oldalon belül kategorizáltan jelenik meg, így a minket érdeklő témák kapcsán azonnal naprakészek lehetünk.

HTC Sense TV


Az új HTC One (M8) segítségével tévénézés közben is követhetjük az aktuális műsorhoz kapcsolódó hivatalos Facebook és Twitter- hírfolyamot, a barátaink kommentjeivel együtt. Emellett a HTC Sense TV 10 népszerű sportág eredményeit is összegyűjti élőben, így azokat követhetjük telefonunkon keresztül, miközben a tévében egy másik mérkőzést nézünk.

Az új HTC One (M8) több mint 230 szolgáltató kínálatában lesz elérhető, Magyarországra 2014 májusában érkezik.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50