Magyar Telekom: tudakozószolgáltatások továbbra is 24 órában

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 16. 12:01

A Magyar Telekom tudakozószolgáltatásai - a belföldi tudakozó, illetve a tudakozó plusz - továbbra is 24 órás elérhetőséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére - közölte a Magyar Telekom kedden az MTI-vel. A társaság attól függetlenül biztosítja a szolgáltatást, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) országos belföldi tudakozó nyújtására az Invitel Zrt.-t jelölte ki egyetemes szolgáltatónak.

 

A Magyar Telekomnál ezek a szolgáltatások tavaly június óta új, európai formátumú, ötjegyű hívószámokon érhetők el, de ezzel párhuzamosan 2014 végéig még a korábbi háromjegyű hívószámok is üzemelnek.
 

A belföldi tudakozó, amelynek hívószáma a 11818 (korábban 198), a vezetékes ügyfelek adatain kívül valamennyi mobilszolgáltató előfizetőinek adataival is rendelkezik, akik hozzájárultak nevük, címük és telefonszámuk közléséhez.
 

A tudakozó plusz, amely a 11824-es (korábban 197)  hívószámon érhető el, kényelmi szolgáltatás, amelynek célja a tudakozó alapszolgáltatásnál (név, cím, telefonszám) bővebb információ nyújtása, az előfizető által megadott szempontok alapján. A korábbi nemzetközi tudakozószolgáltatás 2014. január 1-jével a tudakozó plusz szolgáltatásaiba integrálódott, így más országok távközlési előfizetőinek adatairól is ezen a számon kérhető felvilágosítás.
 

A közlemény szerint a tudakozószolgáltatások igénybe vehetők a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából, valamint azon társszolgáltatók illetve mobil szolgáltatók hálózatából, amelyekkel a társaság a szolgáltatás igénybevételére együttműködési megállapodást kötött. Magyar nyelven kívül angolul is nyújtanak információt.
 

Az országos belföldi tudakozó nyújtására vonatkozó ajánlati felhívást 2013 novemberében tette közzé a hatóság. A pályázaton az Invitel és a Magyar Telekom is indult, a nyertes az Invitel lett. Mindkét társaság korábban is nyújtott már ilyen szolgáltatást.
 

Az Invitel  szintén kedden közölte, hogy az új országos, egyetemes belföldi tudakozó szolgáltatása a 11800-ás számon lesz elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05