Microsoft Mobile névre vált a Nokia mobil részlege

Farkas Norman, 2014. április 22. 13:36

Miután lezárul a Nokia mobil divíziójának felvásárlása, a Microsoft új nevet ad majd neki. Erre utal legalábbis a szoftveróriás levele, amit a Nokia beszállítóinak küldött ki.

A várakozások szerint már ebben a hónapban lezárul a Nokia akvizíciója, így a finn vállalat eszköz és szolgáltatás részlege (kivéve a HERE térkép szolgáltatásokat) a Microsoft kezébe kerül. A redmondi szoftvercég nemrég levelet küldött a Nokia beszállítóinak, amiből kiderült, hogy a felvásárlás milyen változásokat tartogat számukra.

 

A legnagyobb változás a cég nevét érinti: ezután Nokia helyett a Microsoft Mobile Oy név szerepel majd a számlákon. Jó hír, hogy nem borul majd a Nokia egész ellátási lánca, ugyanis a Microsoft vállalta, hogy maradéktalanul teljesíti a finnek által vállalt kötelezettségeket.

A Microsoft emellett köszöntet mondott a levélben azokak a beszállítóknak, akik az akvizíció után is együttműködnek a Nokia kezében maradó részlegekkel (NSN, HERE, Advanced Technologies), s előre vetítette, hogy még a tranzakció lezárulta előtt értesíti őket a Nokia a számlázást érintő változásokról.

 

A mobilgyártást tehát átveszi a Microsoft a Nokiától, de utóbbinak lehetősége lesz új dogokat felmutatni egyéb területeken, hiszen beszállítói megmaradnak. Ezt szem előtt tartva valószínűsíthető, hogy az egyre népszerűbb viselhető kütyük frontján újít majd a finn vállalat, de az sem lenne meglepő, ha egy futurisztikus GPS eszközzel rukkolna elő a HERE divízió. Hamarosan kiderül, mi lesz, addig is türelmesen várunk.

 

[Forrás: IntoMobile]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05