NetIQ Sentinel 7.2: új eszközök az őrangyal fegyvertárában

forrás: Prím Online, 2014. április 23. 12:05

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.2. A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszer segítségével a vállalatok hatékonyan ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások betartását, valamint a compliance követelmények teljesítését a vállalaton belül. A friss kiadás képes a hálózati forgalom elemzésére és a fenyegetésekhez kapcsolódó hírforrások követésére, így még hatékonyabb módszert kínál a biztonsági események kezelésére és a veszélyek elhárítására.

A vállalatoknak napról napra egyre több IT-biztonsági fenyegetéssel kell szembenézniük, valamint egyre összetettebb szabályozási és megfelelőségi elvárásoknak kell eleget tenniük. Mindezek mellett a céges IT-környezetek is kiterjedtebbé és összetettebbé válnak, ugyanakkor az informatikára és azon belül a biztonságra szánt költségvetés a legtöbb helyen zsugorodik, vagy a legjobb esetben is stagnál. Ilyen feltételek mellett a biztonsági események megfelelő nyomon követése és kezelése, valamint a kapcsolódó naplófájlok összegyűjtése és elemzése komoly terhet ró az IT-szakemberekre.


Erre a problémára kínál hatékony megoldást a NetIQ Sentinel, amely valós időben monitorozza az IT környezetet, és lehetővé teszi a biztonsági események gyors és hatékony kezelését. Automatikusan észleli, ha egy szabályt megszegnek, és azonnal megteszi a szükséges válaszlépéseket. Ezzel egyidejűleg segíti a biztonsági és megfelelőségi előírások teljesítését, illetve annak igazolását is.


A legújabb, 7.2 verziójú kiadás képes az IPFIX és NetFlow adatok feldolgozására és részletes elemzésére, ennek köszönhetően észleli az esetleges rendellenes tevékenységeket a hálózaton. A friss változat ezenfelül nyomon követi a biztonsági fenyegetésekkel foglalkozó, nyilvános és privát hírcsatornákat, és a rendszerben található rosszindulatú szoftverek, illetve fertőzött gépek azonosításához felhasználja az összesített, a legújabb spam hostokkal, botnetekkel, command-and-control szerverekkel és egyéb veszélyekkel kapcsolatos információkat is. A megoldás az erős jelszavakat előíró házirendek alkalmazását is elősegíti, és egy új bővítmény révén magas rendelkezésre állású támogatást is biztosít.


A NetIQ Sentinel 7.2 már elérhető.

További információkért látogasson el a https://www.netiq.com/products/sentinel/ weboldalra.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05