Kisebb időutazás a Google Street Viewval

Czipperer Dia, 2014. április 24. 10:03

A Google Street View új funkciójával akár 2007-ig is visszamehetünk az időben, és megnézhetjük, egyes helyek és épületek hogyan változtak azóta.

A Google új Street View újdonságával az időutazáshoz hasonló élményben lehet részünk, hiszen virtuálisan szemügyre vehetjük, hogyan változtak az egyes helyek, épületek az évek során. A szerdán bejelentett új, digitális időkapszula funkció a Google Maps asztali verziójában érhető el, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Google hatalmas Street View fotógyűjteményét úgy böngésszék, hogy közben akár 2007-ig visszapörgethetik az idő kerekét.

 

Számos hely egykori és jelenlegi állapota megtalálható a gyűjteményben, többek között a Freedom Tower New Yorkban, valamint a Marina Bay Sands hotel Szingapúrban (lásd a képen).

 

 

A Google azt is elmondta, hogy ez a funkció egyfajta digitális idővonalként is szolgál a közelmúltról. A felhasználók megnézhetik, milyen lett egy felújított épület, vagy például azt is, hogyan sikerült a 2011-es cunami után helyreállítani a környezetet. De akár arra is van lehetőség, hogy a felhasználók megtapasztalják, milyenek a különböző évszakok az egyes országokban.

 

Forrás: CNET.com

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09