Blink-182 a Sziget Mínusz Egyedik napján

forrás: Prím Online, 2014. április 29. 17:33

A hazai fesztiválok kívánságlistáin évek óta élvonalban lévő Blink-182 – hosszú egyeztetés után – igent mondott a szervezőknek: augusztus 11-én, a Sziget Mínusz Egyedik napján a Nagyszínpadon lépnek majd fel. Ezzel tehát eldőlt, hogy lesz Mínusz Egyedik nap, sőt a szervezők további koncerteket is ígérnek erre a napra. Kerekedik a Nulladik nap kínálata is: a napokban csatlakozott Casper, az A Day To Remember és Fedde le Grand – mindannyian az A38 felhozatalához. A fesztiválnapok programját pedig Cee Lo Green is erősíti majd a Nagyszínpadon és a friss hírek közt szerepel a Jimmy Eat World fellépése az A38-on. A 7 napos bérlet a Blink-re és a Nulladik napra is jó, amúgy pedig még május 1-ig olcsóbb a jegy. Érdemes sietni.

Amerika egyik legnépszerűbb, több tíz milliós lemezeladási mutatókkal büszkélkedő pop-punk bandája, a kaliforniai Blink-182 hosszú várakozás után először a Szigeten mutatja meg erejét Magyarországon népes és mindenre elszánt hazai rajongótáborának. Nincs két éve, hogy Travis Barkerék rövid ideig parkolópályán lévő zenekar alapításának huszadik évfordulóját ünnepelték, a buli azóta tart és végre hozzánk is elért; most jött el az idő, hogy a nyár legnagyobb fesztiválján egy frenetikus zúzás keretében élőben szólaljanak meg a betéve ismert punk slágerek: az All The Small Things, a First Date, az I Miss You, a Stay Together For The Kids és a The Rock Show.  


Az ötszörös Grammy-díjas amerikai ikon a karizmatikus férfi előadók egyike; slágergyáros dalszerző, kivételes hangú énekes, kreatív producer és filmcsillag. Cee Lo Green azon kevés, már-már szuperhősi képességekkel megáldott kortárs előadók közé tartozik, akik egyedi módon képesek egymással társítani a hip-hop és a soul stílusjegyeit úgy, hogy ennek az ellenállhatatlan kohéziónak eredményeképpen karakteres, igényes, szexi és modern r&b zenék jöjjenek létre. Dalaival meghódította a slágerlistákat, zenéit milliók imádják, köztük sok magyar hívő is, hiszen számait a hazai rádiók is gyakorta játsszák.


A Jimmy Eat World keletkezése pillanatában a punk energiáit mozgósítva még világfelforgató terveket dédelgetett, de aztán rájöttek: szórakoztatóbbak és sikeresek, ha lassítanak egy kicsit a tempón. A zenekar korai demói után csak másfél évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a legmenőbb bandák közé kerüljenek. A Bleed American (Vérző amerikai) a JEW második mesterműve, és nemcsak azért, mert tökéletesen kiérlelt, kegyetlenül kritikus dalokat tartalmaz, hanem szinte prófétikus látomás az alig három hónap múlva bekövetkező 9/11-ről. Ez volt az a lemez, amellyel nemcsak rajongótáborukat kápráztatták el, hanem vezette a Billboard modern rock listáját és platina fokozatot ért el. Az album terjesztését a New York-i Ikertornyokat ért támadás után hosszú ideig szüneteltették, de ez csak megsokszorozta a mű kultikus erejét. A JEW töretlen karrierjét folytatva tavaly jelentette meg nyolcadik stúdióalbumát, a Damage-t.

Benjamin Griffey, alias Casper sokoldalú, tehetséges és népszerű német rapper, énekes-szövegíró. Megnyerő stílusának ereje a változatosságban rejlik, munkái fogást találnak a keményvonalas hip-hopra fogékony arcokon, a markáns és elmés társadalomkritikát megfogalmazó szövegektől beinduló nagyokosokon, a műfaj rockosításától sem idegenkedő mindenevőkön és az érzelmesebb-szenvedélyesebb-populárisabb hangra gerjedő hangulatfüggőkön. Nevét második albumának megjelenésekor már egész Németországban ismerték, így nem csoda, a XOXO vezette a német lemezeladási listát, kiérdemelte az arany minősítést és az év legkiválóbb hip-hop anyagai közt méltatták a kritikusok. Legfrissebb lemeze, a Hinterland tavaly augusztusban jött ki és szintén osztatlan sikert aratott.

Az A Day to Remember állandó fellépője a keményzenéket is befogadó, legnagyobb nemzetközi fesztiváloknak. Pörgős, izzasztó, a közönség biztonsági, féltve őrzött energiatartalékait is felszámoló zenéjük a húzós metalcore és a pattogós pop punk izgalmas egyvelege. 'Best International Newcomer' kategóriában nyertek a 2008-as Kerrang! Awards-on. Harmadik nagy volumenű munkájukkal, a Homesickkel nagy kereskedelmi sikert arattak, a 2009-ben megjelent lemezből több százezer példányt adtak el csak az Egyesült Államokban, azonban ezt a teljesítményt az egy évvel később a What Separates Me From You-val rögtön felülmúlták. Eddig öt albummal jelentkeztek, aktuális prezentációjuk a 2013-as Common Courtesy.

És végül érkezik a Szigetre a számos szakmai díjjal kitüntetett holland elektronikus zenész és producer, Fedde le Grand, aki  - minden ellentétes véleményt kizáróan - hazája legkeresettebb DJ-i közé tartozik, kinek kegyeiért a legnagyobb nemzetközi bulik szervezői és popsztárok versengenek. Hosszú ideje minden évben előkelő helyen végez a világ legnagyobb DJ-it rangsoroló DJ Mag százas listáján, trackjei és remixei pedig a legkeresettebb anyagoknak számítanak a világhálón és azon túl.



 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09