Nyomtató trendek a KKV szektorban

forrás: Prím Online, 2014. május 7. 08:53

A CeBIT-en a Samsung termékeivel és megoldásaival a kis- és középvállalkozásokat célozta, tavaly júniustól pedig több mint öt termékcsaládot és számos nyomtatási megoldást dobott piacra. A készülékek és szolgáltatások körében négy fontos trend figyelhető meg: multifunkcionalitás és hatékonyság, mobil nyomtatás, testreszabhatóság és környezetbarát készülékek.

Multifunkcionalitás és hatékonyság

 

Egy hatékony munkakörnyezetben manapság az egyik legfontosabb szempont a gyorsaság. A Samsung is ezt a trendet követi, a ProXpress M4020 és M4070 szériák készülékei például sokkal gyorsabban dolgoznak, mint a hasonló készülékek, így percenként akár 40 oldalt is ki tudnak nyomtatni. A készülékekben található 1 GHz-es kétmagos processzor pedig még inkább fokozza a nyomtatók teljesítményét, másfélszer gyorsabb nyomtatási és szkennelési időt garantálva a hagyományos processzorok sebességéhez képest.

 

Az Xpress M2830 és M2880 termékcsaládban megtalálható az M2835DW NFC képes, fekete-fehér lézernyomtató és a multifunkciós M2885FW nyomtató is, amely nyomtat, másol, szkennel valamint fax küldésére is alkalmas. A széria minden tagja 600 MHz-es processzorral és 128 MB belső memóriával rendelkezik. Az Xpress C1860 kétmagos processzorral (533 MHz-es elsődleges processzor és 150 MHz-es másodlagos processzor) és 256 MB memóriával (512 MB-ig bővíthető) rendelkezik. Ezek a nyomtatók már lehetővé teszik a kis- és középvállalkozások számára az egyszerű, kényelmes és sokkal hatékonyabb mobil nyomtatást: a fekete-fehér lézernyomtató percenkénti nyomtatási sebessége 28 oldal (A4-es méretet alapul véve), míg a színes lézernyomtatók esetében 18 oldal nyomtatása lehetséges percenként (A4-es méretet alapul véve).

M2885FW

 

Ezen nyomtató családok legnagyobb előnye, hogy egyszerre többen is használhatják, így a vállalatok költséget és időt is megtakaríthatnak, ráadásul hatékonyságukat is növelni tudják.

 

Mobil nyomtatás

 

A mobil szó nagyon hangzatos kifejezés a számítógépes világ szinte minden területén. Az üzleti világban a „mobilitás” több szempontból is fontos, hiszen kényelmes és hatékony megoldást jelent. A Samsung NFC-kompatibilis nyomtatóinak használata is rendkívül egyszerű, ugyanis informatikusok segítsége nélkül is nyomon követhetjük az eszköz állapotát a beépített NFC-nek és az Easy Print Management szolgáltatásnak köszönhetően. 

 

A most bemutatott felhőalapú Samsung Cloud Print alkalmazás pedig még inkább megkönnyíti a felhasználók számára a felhőalapú nyomtatást és megosztást, hiszen az okostelefonokban elmentett telefonszámok segítségével, akár néhány érintéssel regisztrálhatunk másokat is a kinyomtatandó dokumentumok megosztására. Az NFC-nek köszönhetően egy okostelefon akár 20 nyomtatóhoz is hozzárendelhető. Az alkalmazás kompatibilis a Samsung által fejlesztett KNOX mobil biztonsági rendszerrel, így a felhasználók adatai garantáltan nem kerülnek illetéktelenek kezébe. 

  

Testreszabhatóság

 

A Samsung több mint 5 nyomtató termékcsaládot mutatott be az elmúlt év során, melyek a következőek: Xpress C1860, C410W, Xpress M2885, ProXpress M4020 és M4070. A legfrissebb adatok szerint a kis- és középvállalkozói szektor a teljes nyomtatási piac 61%-át teszi ki. Jelenleg több ezer különböző kis- és középvállalkozás létezik, egy dologban azonban mindannyian megegyeznek: a legfontosabb, hogy megtalálják a saját üzleti/irodai környezetükhöz legjobban illeszkedő nyomtatási megoldást. Ezt felismerve, a Samsung tervei között szerepel mind a hardver kínálat - NFC képes fekete-fehér, színes nyomtatókkal, valamint multifunkciós nyomtatókkal – mind pedig a szoftver kínálat bővítése – XOA nyílt platformmal. Így a Samsung nyújtotta megoldásoknak köszönhetően a kis- és középvállalatok még könnyebben megtalálhatják a számukra ideális, felhasználóbarát nyomtatási megoldást.

C1860FW

 

Környezetbarát termékek

 

Az üzleti világban az olyan gyakran használt divatos kifejezések, mint a fenntarthatóság vagy a környezettudatosság a Samsung nyomtatók esetén is teljesen helytállóak. Mindez nem meglepő, hiszen a gyártó minden nyomtatójába beépítette a One Touch Eco gombot, illetve Eco Drivert a papír és energiafelhasználás optimalizálására, amellyel akár 20%-kal is csökkenthető a nyomtatásra fordított energiaköltség. A környezetbarát Samsung nyomtatók használatával így a kis- és középvállalkozások nemcsak költségeiket, de ökológiai lábnyomukat is jelentősen csökkenthetik.

 

A kis- és középvállalkozói szektor megoldásait tekintve jól látható, hogy a Samsung valóban olyan új nyomtatási technológiákra összpontosít, melyekkel nemcsak a felhasználói költségek csökkenthetőek, de hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, miközben a környezet megóvására is külön figyelmet fordítanak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05