A többképernyős tévézés élménye – elindult a Telekom TVGO

Czipperer Dia, 2014. május 7. 14:19

Ma indul hivatalosan a Telekom TVGO szolgáltatása, amely egészen új szintre emeli a tévézés élményét. Az új megoldással akár laptopon, táblagépen és okostelefonon is egyszerűen követhetjük 16 csatorna adásait, és filmeket nézhetünk, akár ingyen is.

A Telekom mai sajtóeseményén mutatta be új, interaktív tévészolgáltatását, a TVGO-t. A megoldás a maga nemében egyedülálló a hazai piacon, és Dobó Mátyás, a Magyar Telekom termékfejlesztési osztályvezetőjének elmondása szerint nyugaton sem sok hasonló szolgáltatással találkozhatunk, így hazánk e tekintetben az élvonalban foglal helyet.

 

Miért most?

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban kiemelte, hogy már régóta nem csak a távközlés az alaptevékenységük, és mostanra már több fronton is elérték az érettséget. Úgy véli, az igazán dinamikus növekedés az applikációkból jön, és ma már TV-n is egyre többen használják a különféle alkalmazásokat. A TVGO pedig a különféle mobileszközöket vonja be a tévénézés világába.

 

Christopher Mattheisen, a magyar Telekom vezérigazgatója és Keszég Attila, a lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese

 

A szabad tévézés élménye

 

A TVGO szolgáltatás egészen új magasságokba emeli a tévézés élményét. Akár több képernyőn is nézhetjük a műsorokat, videókat, ami azt jelenti, hogy ezentúl akár táblagépen, telefonon is követhetjük a műsorokat, filmeket, melyekhez friss cikkeket is olvashatunk.

 

A TVGO Christopher Mattheisen szerint egészen egyedülálló a magyar piacon, hiszen TV-készüléken, weben és mobilon is elérhető 16 csatorna élő tartalma és a Videótéka-szolgáltatás is. Előnye, hogy nagyon könnyen használható, és működése is nagyon gyors.

 

A vezérigazgató szerint az idősek számára sem nehéz megtanulni a kezelését, nincsen több oldalas bonyolult leírás, ami szintén azt bizonyítja, hogy könnyen elsajátítható a működése. A Telekom számára permanens célkitűzés, hogy a digitális írástudást időről időre fokozzák, melynek részeként a kormányzattal is együttműködnek.

 

A TV GO oldalán élő és archív tévéadásokat is találnak a felhasználók, valamint videótéka is van. A főoldalon láthatjuk, hogy az éppen futó műsorok még hány percig tartanak. Az egyes tartalmakhoz EPG (elektronikus programújság) is tartozik, és az Origo szakújságírói által egyes filmekről cikkeket is olvashatnak a nézők.

 

A szolgáltatás minden előfizető számára elérhető (legyen szó interaktív vagy analóg előfizetésről), ráadásul ingyenes. Azok is hozzáférhetnek, akik nem ügyfelei a Telekomnak, nekik van lehetőségük a filmek kölcsönzésére, miután regisztráltak az oldalon. Viszont ők is válthatnak, ráadásul most elég kedvező csomagot biztosít számukra a Telekom (1990 forintos havidíj az első két hónapban, két év hűségidővel).

 

Az eszközök számát illetően egyszerre kettővel csatlakozhatunk, ám ha az egyikkel kilépünk, vagy megszakítjuk a kapcsolatot, azonnal válthatunk másik eszközre, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

 

Lesz-e rá kereslet?

 

Felmerül a kérdés, hogy vajon egy ilyen szolgáltatásnak van-e létjogosultsága, tekintve, hogy különböző, nem legális módokon is hozzá lehet jutni tartalmakhoz. A Telekom azonban úgy véli, lesz kereslet egy ilyen megoldásra a piacon, hiszen nincs szükség technológiai háttérre, mint említett esetben például erős gépekre, különféle kódokra, jelszavakra egy-egy tartalom eléréséhez. Néhány egyszerű lépés után az azonnali tévézés élményét élheti át a fogyasztó. Ráadásul a csatornák kínálata mellett (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, TV2, RTL Klub, Viasat3, Viasat6) további ingyenes tartalmak állnak rendelkezésére.

 

 

Mi a helyzet az adatforgalommal?

 

Ez egy jogos kérdés annak fényében, hogy ezentúl mobileszközön is tévézhetünk. Ez mind szép és jó, csak sajnos a mobilnet nem biztosít korlátlan adatforgalmat. Természetesen Wifivel is kapcsolódhatunk, és streamelhetjük az egyes tartalmakat, ám ha erre nincs lehetőség, akkor viszont az adatforgalmat „zabálja” a szolgáltatás.

 

Sajnos a Telekom egyelőre nem igazította a mobilnetes csomagjait új szolgáltatásához, ennek fényében érdemes végiggondolni, milyen tartalmakat töltünk le, ha éppen nem vagyunk Wifi közelben, hiszen akár egy focimeccs is kimerítheti a havi forgalmi keretünket.

 

Elérhetőség

 

TVGO elsőként PC-n és Android operációs rendszeren érhető el, a következő napokban pedig iOS-re is megérkezik. Bár a szolgáltatás hivatalosan ma indult útjára, de működése még korántsem zökkenőmentes. A hivatalos oldal egyelőre még nehezen töltődik, nem is jelenít meg minden tartalmat, az Android appot sem publikálták még, és iOS-re is csak néhány nappal később érkezik meg az alkalmazás.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05