Elérhető az OTPay mobilfizetési szolgáltatás

Czipperer Dia, 2014. május 9. 09:38

Februárban, a Mobile World Congressen (MWC) jelentették be az OTPay szolgáltatást, melyet a Cellum, MasterCard és az OTP közösen fejlesztett. Az új szolgáltatás forradalmasítja a mobilfizetést hazánkban, hiszen nincs szükség a bankkártáynk fizikai jelenlétére.

Az OTPay megoldás egészen egyedülálló hazánkban, és ezentúl bárki számára elérhető. A szolgáltatás lényege, hogy szinte bárhol fizethetünk mobiltelefonnal, technikailag adottak a feltételek. Ehhez szükség van egy alkalmazás letöltésére, amely teljesen ingyenes. Itt kell a felhasználónak regisztrálnia bankkártyáját. Ez banktól függetlenül működik, a kártya típusától függően.

 

Az applikáció használata egyszerű. Azokban a boltokban, ahol kint szerepel az OTPay logó, ugyanolyan egyszerű a mobiltelefont használni, mint a bankkártyát. A boltoknál egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, internetes vásárlásnál pedig elég a telefonszámunkat begépelni, így nincs szükség a kártya fizikai jelenlétére.

 

A biztonságról a cloud payment (felhő alapú) technológia gondoskodik. Ez lehetővé teszi, hogy a bankkártya adatait nem kell kiadni a kereskedőnek. Az „eltört titok” névre hallgató technológia a titkosított bankkártyaadatok egyik felét a felhasználó mobilkészülékén, a másik felét pedig a Cellum biztonságos szerverközpontjában tárolja.

 

Forrai Péter, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy „az OTPay Magyarország eddigi legnyitottabb mobilfizetési rendszere. Az alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják, hanem bárki, aki rendelkezik a legnagyobb kártyatársaságok plasztikjával. Az alkalmazással a bolti és az internetes fizetés mellett az OTP Bank ügyfelei pénzt is küldhetnek és egyenleget is lekérdezhetnek. Emellett mobiltelefon kártyaegyenleg feltöltésére, adományküldésre is lehet használni”.

 

Ha valaki kereskedőként szeretne csatlakozni a szolgáltatáshoz, könnyen megteheti, mert az OTP nem teszi kötelezővé számukra a számlanyitást, bármely hazai bankszámla használható. Ezen felül pedig nincs belépési és havi fix díj sem.

 

Az induláskor több mint 90 helyen lehet már használni ezt a megoldást, és maga az alkalmazás is több platformra érhető el: Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerre is érkezik majd. A minimális rendszerkövetelmény iOS 6 vagy Android 2.3 operációs rendszer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05