Új alelnökök az IVSZ vezetésében

forrás: Prím Online, 2014. május 15. 16:50

A hazai GDP 12 százalékát adó vállalatokat képviselő Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) megtartotta 2014. évi közgyűlését Budapesten május 14-én. A tagvállalatok küldöttei megválasztották a Szövetség három új alelnökét, és egy új elnökségi tagot is. Szakmailag elismert, innovatív cégek vezetői irányítják a következő három évben az IVSZ tevékenység szerinti tagozatait. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke értékelte a 2013. évben elért eredményeket, valamint meghatározta a következő évek prioritásait, és céljait beszédében. A tagság elfogadta a Szövetség éves pénzügyi beszámolóját is.

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetség (IVSZ) 2014. évi közgyűlésének egyik legfontosabb programpontja a három tagozati alelnök megválasztása volt. Az informatikai tagozatot Vityi Péter, a telekommunikációt dr. Kőrösi Szabolcs Gábor, míg az elektronika területét a korábbiakhoz hasonlóan Gacsal József fogja képviselni az IVSZ elnökségében.

„Az elmúlt években Szövetségünk megkerülhetetlen tényezőjévé vált a hazai infokommunikációs területen folyó szakmai egyeztetésnek, stratégiaalkotásnak. Az egyes tagozatok, munkacsoportok, mint az IVSZ működésének alapkövei, kiemelkedően hasznos tudással és felkészültséggel járultak hozzá, hogy az országos szintű szakpolitikai egyeztetéseken az általunk képviselt gazdasági szereplők érdekei érvényesülhessenek a döntéshozatali folyamatok során” – mondta el Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

A tagozati alelnökök mellett egy általános elnökségi tagot is választottak a küldöttek. A tisztségre a két jelölt közül Wenczel Richárdot, az EMC Magyarország Kft. képviseletében választották elnökségi taggá a tagvállalatok.

Major Gábor, az IVSZ főtitkára röviden ismertette a tagvállalatok megjelent képviselőinek a Szövetség közreműködésével a hazai IT vállalkozásokat támogató GOP-3.3.4 pályázat részleteit. Mint a főtitkár kiemelte: „közel száz magyarországi, innovatív IT vállalkozás juthat jelentős támogatáshoz annak érdekében, hogy az Európai Unió H2020 pályázatain vehessen sikerrel részt, illetve innovatív termékeit, szolgáltatásait piacra juttassa. A források lehetővé teszik, hogy az európai környezetbe való kijutás költségeit jelentősen csökkentsék tagvállalataink.



A Szövetség közgyűlésén részt vett Vályi-Nagy Vilmos (képünkön) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős államtitkára is, aki hangsúlyozta: „a magyar kormány az elmúlt években kiemelt célként kezelte a hazai infokommunikációs szektor fejlődésének elősegítését. Az elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégia megvalósításában partnerként tekintünk a hazai ICT szektort összefogó IVSZ-re, és tagvállalataira.”

Kulcsszavak: CIO IVSZ

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50