Internetes értékpapír-kereskedést indít a Raiffeisen

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 29. 11:40
A Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. ez év szeptember közepétől internet alapú értékpapír kereskedelmi szolgáltatást indít. A napokban elinduló szolgáltatás valós idejű értékpapír-kereskedelmi tranzakciókat biztosít a nap 24 órájában.
Radnóty Zoltán vezérigazgató sajtótájékoztatón bejelentette: a társaság internet honlapján keresztül a hagyományosnak tekinthető információs szolgáltatáson túl teljes körű értékpapír-kereskedelmi lehetőséget teremt ügyfelei számára. A szolgáltatás révén az ügyfelek mind az értékpapírcég, mind az anyabank honlapján keresztül rendelkezni tudnak értékpapír- illetve bankszámlájuk felett. Az ügyfelek üzleteinek biztonságáról a hagyományos rendszerbe épített eszközök, így például a jelszó és az elektronikus kódolás gondoskodnak.

A szolgáltatást a www.rsi.hu vagy a www.raiffeisen.hu címeken keresztül lehet elérni, s a honlapon tőkepiaci információkat, elemzéseket, illetve valós idejű tőzsdei információkat érhetnek el az ügyfelek.

A hagyományos tőzsdei részvénykereskedésen túl állampapír fedezet mellett indított részvényvásárlási megbízásokat is fogad majd az interneten keresztül a Raiffeisen-csoport brókercége. Az interneten lebonyolított részvényforgalmazás díja 0,6 százalék lesz, ami alacsonyabb, mint a hagyományosan indított részvényügyleté. Igaz, egy egyedi ügylet minimális díja 1.500 forint lesz.

Kérdésekre válaszolva Radnóty Zoltán elmondta: tavaly a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. 1.300 milliárd forintos, míg az idén az első félévben 620 milliárd forintos forgalmat bonyolított le. Tavaly év végén az adózás előtti nyereség mintegy 300 millió forintot tett ki, az idei első hat hónapban pedig 156 millió forintot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50