Milliárd feletti árbevételt és bővülő hazai információbiztonsági piacot prognosztizál a CDSYS

forrás: Prím Online, 2014. május 19. 11:19

A Compliance Data Systems Kft. a tavalyi 655 millió forintos árbevétel után, ami az előző évhez képest 50%-os növekedést jelentett, idén már 1 milliárd forintot meghaladó forgalommal számol. A hazai adatszivárgás elleni védelem szakértője az alakulása óta eltelt hat évben a legnagyobb, magyar tulajdonú IT biztonságra fókuszáló vállalkozássá növekedett, és a legnagyobb globális szállítók megoldásait forgalmazva jelentősen bővítette ügyfélkörét. A CDSYS a hazai piacot információbiztonsági szempontból már érettnek látja arra, hogy a következő években utolérje a nyugat- európai fejlettségi szintet, ehhez azonban a nagyvállalatok és az állami szektor után a kkv szektor növekedése is elengedhetetlenül szükséges.

A megalakulása óta tartó dinamikus növekedésnek köszönhetően a vállalat 4 év alatt ért a félmilliárdos határ közelébe. A 2012-es év 446 millió forintos árbevétele után, 2013-ban 50%-os növekedéssel 655 millió forint bevételt könyvelhettek el, amely az idei évben várhatóan meghaladja az 1 milliárd forintot, így akár a tavalyi év duplázását is jelentheti. A jelentős növekedést az ügyfélkör bővülése mellett az IT Biztonsági közbeszerzési eljárásokban elért sikerek adták.

„Előremutató, hogy megszületett az információbiztonsági 2013. évi L. törvény, ami úgy gondoljuk hozzá fog járulni az államigazgatásban az átlagos biztonsági szint emelkedéséhez. A törvény konkrét megvalósításában még sok kérdés fog felmerülni, tapasztalat még kevés van, de a törvény mellett a biztonságtudatosság emelése és a megfelelő technikai megoldások alkalmazása is kiemelten fontos. Mivel minden az adatvagyonunk, bizalmas adataink körül forog, így biztosak vagyunk benne, hogy a CDSYS hozzá tud járulni az állami szervek információbiztonságának javításához.” – nyilatkozta Egerszegi Krisztián, a CDSYS ügyvezető igazgatója.

Fejlődik a magyar piac: a nagyvállalatok és az állami szektor mellett, késve ugyan, de élénkül a középvállalkozások érdeklődése
A nagyvállalatok, közöttük kiemelten a szenzitív adatok sokaságával dolgozó pénzügyi szolgáltatók már évek óta tudatosan figyelnek az IT biztonsági kockázatok csökkentésére és kivédésre. Az elmúlt évben a többi iparágban és a kisebb vállalatoknál is érezhető azonban fejlődés a CDSYS szakembereinek tapasztalata alapján. Ez a trend a nemzetközi és hazai piaci elemzők szerint is folytatódni fog Magyarországon, így a vállalatok IT és IT biztonsági költései és beruházásai növekedni fognak az idei évben.

„Még mindig a nagyvállalati és államigazgatási megrendelések mozgatják a biztonsági piacot, de a támadók mindig a könnyebb ellenállás felé mennek, így a kisebb cégeknek is védekezni kell. A lassúság, vagy késedelem akár a cég „életébe” is kerülhet. Egy jól átgondolt stratégia mentén, kapkodás nélkül, nem mindig az éppen legújabb és legmodernebb megoldást kipróbálva kell az IT biztonságot megvalósítani. Csak biztos alapokra építkezve lehet a bizalmas adatokat, az üzleti titkokat megvédeni. Az adatszivárgás elleni védelemnek ma már minden cég számára alapvetőnek kellene lenni.” – folytatta Egerszegi Krisztián.

A CDSYS tavalyi DLP felmérését a legnagyobb részben a kkv szektor képviselői töltötték ki. Ebben a szektorban jelentős növekedés várható az IT biztonsági megoldások piacán, ahol legfőképpen a költséghatékony komplex megoldásokat keresik a vállalatok. Az adatszivárgás elleni védelem tekintetében a felmérés alapján elmondható, hogy nem történt jelentős előrelépés, sőt az olyan új trendek rohamos terjedésével, mint a felhő vagy a BYOD a biztonsági kockázatok is jelentősen növekedtek. Ennek fényében nem meglepő, hogy az adatszivárgások anyagi veszteségei jelentősen emelkedtek 2013-ban, de sok vállalatnál még így sem történik érdemi utólagos intézkedés.

Sok esetben a döntéshozók a már megszokottá vált gazdasági válságra és folyamatos költségcsökkentési kényszerre való hivatkozással vetik el az IT biztonsági fejlesztéseket, miközben a napról-napra rohamosan növekvő számú incidens kényszerítő erejét figyelmen kívül hagyják. Ahelyett, hogy a lényegesen olcsóbb védekezést választanák, sok esetben a sokkal drágább utólagos tűzoltás lehetőségét választják.

A mobileszközök használatának jelentős növekedése, a szabályozás hiánya, a hanyag munkatársak és a rosszindulatú programok egyre veszélyesebbé válása mindenképpen az adatvédelmi megoldások fokozottabb használatát, a megfelelő vállalati szabályozás kialakítását és a preventív megközelítést sürgeti.

A magyar sikertörténet


A 2008-ban alakult CDSYS az Identity and Access Management, illetve Magyarországon elsőként az adatszivárgás elleni védelmi megoldásokkal (DLP) kezdte működését a Sun Microsystems és a Symantec partnereként. Először ezeken a területeken vált piacvezetővé, de napjainkra az IT biztonság témakörét teljesen felölelő gyártó-független szolgáltatóvá nőtte ki magát a vállalat, amelynek ügyfelei között több neves pénzintézet és biztosító is található. Az elmúlt és az idei évben nagy hangsúlyt fektettetek a kis- és középvállalkozásoknak szánt megoldások bővítésére, így például az idei évtől forgalmazzák a piacvezető UTM gyártó, Fortinet termékeit is. A CDSYS együttműködik az Oracle, a Symantec, a CA, a McAfee, a ForgeRock, a Novell, a Juniper vállalatokkal, valamint kizárólagos forgalmazói a VeriSign SSL termékeknek is. Ügyfeleik között jelentős a pénzintézetek és biztosítók – az Allianz Hungária, a CIB Bank, az Erste Bank, FHB Bank, a Fundamenta-Lakáskassza, és az UniCredit Bank – mellett nagyvállalatok is megtalálhatóak, így például az E.ON Hungária vagy a Richter Gedeon.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09