Valós idejű statisztikai portált indít a Kaspersky Lab

forrás: Prím Online, 2014. május 22. 16:24

A Kaspersky Lab számára számos egyedi statisztikai adat áll rendelkezésre, amelyek valós képet adnak az online világ aktuális helyzetéről és „lakóiról”. A vállalat új portálja egybegyűjti a világ összes tájáról beérkező, a felhasználókkal kapcsolatos statisztikákat arról, hogy milyen eszközöket használnak és milyen veszélyekkel kell szembenézniük a világhálón.

A kaspersky-cyberstat.com weboldal kiemelt figyelmet fordít a számítógépes fenyegetésekre: megmutatja, hogy az adott pillanatban melyik rosszindulatú vírus a legaktívabb és milyen kárt okozhat a működésével a felhasználóknak. A portálon megtudhatjuk, hogy melyek a legelterjedtebb online fenyegetések, mely országokat éri a legtöbb támadás, és hány különböző malware mintát azonosítottak aznap.


Hogy teljes legyen a kép, a számítógépes fenyegetettségi adatokat a felhasználóktól begyűjtött statisztikai adatok egészítik ki. A látogatók többek között azt is megnézhetik, hogy pontosan hány e-mailt küldtek az elmúlt évben, hány blogbejegyzés született és hányan tweeteltek az elmúlt 24 órában.


„Az internet-felhasználók száma napról napra növekszik, csakúgy mint az eszközök száma, és sajnos ezek a tendenciák növelik a támadások gyakoriságát is. Így nem meglepő, hogy az azonosított rosszindulatú mobil alkalmazások száma már meghaladja a 11 milliót. Saját és külső forrásból származó statisztikai adatokkal igyekszünk megmutatni, hogy a kibertér milyen hihetetlen sebességgel tágul, és ez a növekedés nem csak új lehetőségeket, hanem új kockázatokat is rejt magában.” - mondta Sergey Novikov, a Kaspersky Lab Global Research & Analysis csapatának igazgatóhelyettese.


A valós idejű fenyegetettségekről készült statisztikai adatokat részben a vállalat Kaspersky Security Network felhő alapú szolgáltatása szállítja, részben pedig a worldometers.info és a realityclock.com online statisztikai szolgáltatók.


Az új számítógépes fenyegetéseket a vállalat antivírus elemzői a világ minden tájáról folyamatosan elemzik, hogy a különböző időzónákat kihasználva, naprakész információkat tudjanak szolgáltatni a felhasználók számára. Az újonnan észlelt fenyegetések azonnal elérhetőek a vállalat adatbázisában, és ezáltal minden termék adatbázisába is bekerülnek. Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogyan is dolgoznak nap mint nap a vállalat elemzői, akkor most egy virtuális túra keretén belül betekintést nyerhetünk a cég moszkvai központjának munkájába.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05