Vezetőváltás a Nokia magyarországi vállalatánál

forrás: Prím Online, 2014. május 30. 19:12

Ésik Róbert közel 12 év után távozik a Nokia Solutions and Networks Kft.-től. A Nokia utódjául Zagyva Bélát, a Nokia Solutions and Networks TraffiCOM Kft. ügyvezetőjét nevezte ki, aki a továbbiakban a Nokia országigazgatói (country director) pozícióját is betölti. Június 1-étől Ésik Róbert, a Nokia Solutions and Networks Kft. (korábban Nokia Siemens Networks Kft., illetve NSN) ügyvezetője és országigazgatója a Nokián kívül folytatja pályafutását.

A Nokia hálózati üzletágát képviselő Nokia Solutions and Networks Kft. – mely a legnagyobb finn cég Magyarországon – az elmúlt évek során nyereségesen működött, valamint folyamatosan bővítette magyarországi tevékenységét és létszámát, ami Ésik Róbert kiemelkedően sikeres vezetői tevékenységének és vállalaton belüli-kívüli elismerésének is köszönhető volt.

Ésik Róbert vezetése alatt a budapesti iroda létszáma 600 főről 1400 főre emelkedett. A vállalat kétszer kötött bővítésre vonatkozó megállapodást a Magyar Kormánnyal, valamint – a távközlési szektorban elsőként – stratégiai megállapodást a munkahelyteremtés és a vállalat hosszú távú magyarországi jelenlétének előmozdítása érdekében. Ezenkívül sikeresen megtörtént a 180 főt alkalmazó, közel 50 ország számára cégen belüli számviteli, könyvelési feladatokat ellátó budapesti pénzügyi szolgáltató központ vállalatba való integrálása is. Végül, de nem utolsó sorban az NSN a magyar mérnöki felsőoktatás fő támogatóinak egyikévé vált: a vállalat az elmúlt években szoros együttműködést alakított ki 13 magyarországi és határon túli oktatási intézménnyel, és félévenként közel 50 hallgatót hív szakmai együttműködési programjába. Részben ezek eredményeként, a budapesti technológiai centrumot napjainkban a Nokia legfontosabb kutatás-fejlesztési központjai között tartják számon.

Ésik Róbert 37 éves, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi befektetés-elemző szakán végezte, és diplomát szerzett a párizsi Panthéon-Assas Egyetem bank és pénzügyek képzésén is. Karrierjét az Alcatelnél kezdte Párizsban, mely után 2002-ben csatlakozott a Siemens Rt.-hez, ahol először a mobil- és vezeték nélküli készülékek üzletág gazdasági vezetőjeként dolgozott, ami később kiegészült a mobilhálózati területtel is. Ezt követően Ausztriában a Siemens Mobile regionális gazdasági vezetője volt. 2007-ben a Nokia hálózati üzletágának és a Siemens távközlési divíziójának egyesülésével létrejött Nokia Siemens Networks magyarországi ügyvezetőjének nevezték ki. 2012-ben regionális igazgatóként 32 ország vevői szerződésekért felelős vezetője is lett.

A Nokia kiemelten számít Zagyva Béla, az új országigazgató szaktudására, tapasztalataira és vezetői képességére.

Zagyva Béla elsődleges feladata a cég további eredményes működésének támogatása lesz, különös tekintettel a helyi szervezeti egységek zökkenőmentes együttműködésére, a Nokia mint pozitív munkáltatói márka erősítésére, és a Nokia új, elsősorban a mobil-szélessávra, minőségre és innovációra összpontosító stratégiájának helyi szintű sikeres végrehajtására.

Zagyva Béla 48 éves, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán végezte. Pályafutását hivatásos katonatisztként kezdte mérnöki beosztásban, fejlesztési és műszaki támogató területeken, majd 1996-ban csatlakozott a Siemens Telefongyár Kft-hez. A Siemens kötelékében elsősorban értékesítési pozíciókban tevékenykedett. 2001-től a cég különböző üzletágainál látott el vezetői feladatokat, 2004-ben a Siemens Enterprise Networks igazgatójának nevezték ki. A Nokia Siemens Networks megalakulását követően a Nordic alrégió (Skandinávia, Finnország és balti államok) stratégiai és üzletfejlesztési vezetőjeként tevékenykedett. 2008-ban a Microsoft Magyarországnál folytatta pályafutását, a kormányzati szektorért felelős értékesítési területen, melynek munkáját később megbízott vezetőként irányította. 2011-ben tért vissza korábbi cégéhez, az NSN TraffiCOM Kft. ügyvezetőjeként. Első feladataként eredményesen integrálta a TraffiCOM-ot az NSN szervezetébe, megőrizve a cég kulcspiacait és javítva eredményességét. Az azóta eltelt időszakban a TraffiCOM sikeresen stabilizálta az üzletmenetét, jó alapot teremtve a további növekedéshez.

A vezetőváltással egyidejűleg a Nokia bejelentette Tóth Erzsébetnek, a Nokia Solutions and Networks Kft. pénzügyi-számviteli vezetőjének ügyvezetői kinevezését is.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50