Dell régiós elnök: sok lehetőség van Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 25. 12:36

Sok lehetőség van Magyarországon, jó újra gazdasági növekedést látni, és a technológiai befektetések nagy szerepet játszhatnak a gazdasági növekedés további kibontakozásában - mondta el Aongus Hegarty a Dell számítástechnikai vállalat EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiójáért felelős elnöke kedden a Dell budapesti kiállításán.

Aongus Hegarty szerint Magyarországnak lehetősége van kihasználni az Európai Unió kohéziós alapjából felvehető támogatásokat és az európai befektetéseket. A Dell régiós elnökére jó benyomást tett, hogy a magyar kormányzat és különböző tanácsadók milyen technológiai beruházásokat szorgalmaznak az oktatás és az egészségügy terén.
 

Magyarország számára lehetőség adódott, hogy rögtön a legfejlettebb technológiai megoldásokat kezdje el használni. A Dell abban látja a szerepét, hogy globális tapasztalatokat hozzon Magyarországra, és biztosítsa, hogy a befektetéseknek a lehető legnagyobb hatása legyen ne csak rövid, hanem közép és hosszútávon is.
 

Aongus Hegarty elmondta, hogy az elmúlt 3-4 év gazdasági szempontból nehéz volt Európában. Először Nyugat-Európában voltak gondok, majd ezek átterjedtek keletebbre, de az elmúlt 12-15 hónapban már újra gazdasági növekedést, a befektetési kedv élénkülését és az üzleti hangulat javulását tapasztalták. A gazdasági növekedés azonban még törékeny, a hitelezés gyenge.
 

Magyarországon a Dell a hardver és szoftver szolgáltatásait már kiépítette, a cél, hogy most ezek lehető legszélesebb köre legyen elérhető a partnerek és ügyfelek számára. A Dell pénzügyi szolgáltatásai kulcsfontosságúak lehetnek Magyarországon a növekedés szempontjából.

 

A fogyasztók és az ügyfelek felől érkező visszajelzések szerint a táblagépek iránt nagy az érdeklődés itthon. Ennek megfelelően a Dell hamarosan egy nagyobb, táblagépekhez kapcsolódó bejelentést tesz Magyarországon.

 

A keddi eseményen a számítástechnikai piac általános helyzetéről Aongus Hegarty elmondta, hogy 2014-ben 300 millió személyi számítógépet (PC) fognak eladni világszerte, és már most 1 milliárd PC van használatban, azaz a PC-piac egyáltalán nem halott, sokkal inkább él és virul.
 

A Dell továbbra is erre a szegmensre koncentrál és a különböző számítástechnikai és egyéb szolgáltatásaira, okostelefonok gyártásába nem kezd bele. Oksotelefonokat Aongus Hegarty szerint sokan gyártanak, a Dell nem érzi, hogy új értéket tudna teremteni, ha ők is beszállnának.
 

Kulcsszavak: +céginfo Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09