Gazdaságos, flash-alapú tömbökkel bővíti storage kínálatát a Dell

forrás: Prím Online, 2014. július 4. 10:40

A Dell egy új, teljes funkcionalitással rendelkező vállalati tárolótömb-sorozatot jelentett be, amely csúcskategóriás storage képességeket kínál a közepes méretű telepítésekhez is. Emellett további részleteket közöltek az egyre jelentősebb szoftveralapú tárolási (SDS) rendszerükről, valamint egységesített szerver-storage termékek bevezetéséről.

Az új Dell Storage SC4000 tárolótömb-sorozat nagyvállalati szintű storage megoldásokat biztosít költséghatékony, nagy teljesítményű, középkategóriás kivitelben. Az új tárolótömbök egyesítik a flash-rendszerek teljesítményét és a lemezalapú tárolás költséghatékonyságát, így akár 72 százalékkal kevesebbe kerülnek, mint a versenytársak tisztán flash-alapú tárolótömbjei. 

 

Nagyvonalú megoldások a kisebb rendszerek számára

 

Az új Dell Storage SC4000 tárolómegoldások közül elsőként a nagy teljesítményű és költséghatékony, de kisebb léptékű terméket kereső ügyfelek igényeinek megfelelő Dell Storage SC4020 2U magas, 24 meghajtós SAN-megoldás lesz elérhető. Ezek a tárolótömbök Dell Storage Center 6.5 tömbkezelő szoftvert és EqualLogic iSCSI szoftvercsomagot futtatnak, valamint támogatják a Fibre Channel és az iSCSI csatlakozást is.  

Dell Storage SC4020

 

Az akár 400 terabájtosra is méretezhető Dell Storage SC4020 alkalmazkodik a különböző mértékű terhelésekhez, így ideális olyan vállalatok számára, amelyek nagy teljesítményű, közepes méretű, belépőszintű SAN-megoldást keresnek, illetve a távoli irodák és fiókirodák számára szeretnének tárolási megoldást. A Dell Storage SC4020 például több mint 10 000 Microsoft Exchange 2013-felhasználó postafiókját képes tárolni egyetlen 2U magas, 24 meghajtós SAN-megoldásban, de akár közel 120 000 IOPS (véletlenszerű olvasási/írási művelet másodpercenként) sebességgel és egy milliszekundumnál kisebb késleltetéssel képes online tranzakciókat végrehajtani, és vegyes terheléseket futtatni.

 

Az új tárolótömbök ugyanazzal az intelligens adatelhelyezési funkcióval rendelkeznek, mint a Dell Compellent SC8000, amelynél a tárolási költségek csökkentése céljából hagyományos lemezes meghajtók, írásra optimalizált flash-meghajtók (SLC) és olvasásra optimalizált flash-meghajtók (MLC) között mozognak az adatok. A készülék valós időben kezeli a tárolási szinteket a meghajtótípusok között, ennek köszönhetően a teljesen flash-alapú technológiára jellemző teljesítményt a 15K lemeztechnológia áráért biztosítja. Ez lehetővé teszi az olyan alkalmazások támogatását, mint az online tranzakciók feldolgozását célzó adatbázis-terhelések, amelyek esetében a teljesen flash-alapú tárolás túlságosan költséges lenne.  

 

A Dell Storage SC4020 továbbá kiváló replikációs partner a Dell Compellent SC8000 tárolótömbök számára, így biztosítja a két tárolótömb problémamentes csatlakoztatását és egyetlen, központosított kezelőfelületen való irányítását az egyszerűbb üzemeltetés érdekében. Az új Dell tárolótömb-sorozat a következőket kínálja:

 

Rendkívüli érték: A rendkívül hatékony SAN technológia és a kompakt méret tökéletes megoldás a közepes igényekhez vagy a távoli irodák és a fiókirodák rendszereihez.

 

Vállalati szintű teljesítmény: A kettős vezérléssel a SAN technológia a teljesen flash-alapú vagy hibrid SSD/HDD-konfigurációkra optimalizált módon is elérhető.

 

Világszínvonalú intelligencia: A fejlett automatizálás és vezérlés automatikusan igazodik az ügyfél tárolási környezetéhez.

 

Fejlett szoftverképességek: A valós idejű automatikus rétegkezelés, a replikáció, a dinamikus kiosztás, a pillanatképek és a központosított felügyelet több helyi és távoli SAN számára is elérhető.

 

Állandó szoftverlicenc: Az ügyfeleknek csak egyszer kell fizetniük a szoftveres szolgáltatásokért, még többszöri hardverfrissítés esetén is.

 

Egyesített tárolás: A Dell Fluid File System segítségével a blokk- és fájltárolást egyetlen felügyeleti konzollal irányíthatja.

 

Világszínvonalú Dell Copilot támogatási szolgáltatások: Ez a megoldás egyesíti a központosított támogatást és az állandó aktív rendszerfelügyeletet a teljesítmény és a stabilitás javítása érdekében.

 

Bővül a szoftveralapú storage kínálat

 

A Dell bejelentette a különböző szoftveralapú tárolási megoldások egyre szélesebb körű támogatását is, amelynek érdekében a Nutanix nevű vállalattal bővíti partnerhálózatát. Az új megállapodás keretében Nutanix szoftverrel kerül forgalomba az újonnan piacra kerülő Dell XC Series webes léptékű egységesített készüléksorozat, amely a számítást, tárolást és hálózatkezelést egyetlen megoldásban egyesíti. Az új készülékek az integrált információtechnológiai megoldást kereső ügyfelek számára készültek, és egyszerű telepítést, felügyeletet és igény szerinti skálázhatóságot kínálnak. 

 

 

Ahogy az SDS kezd beépülni a vállalati storage és a nagyobb szoftveralapú adatközpontok világába, bizonyos szervezetek a forradalmi megoldások felé mozdulnak el, ahol az összetevők számítás, tárolás és hálózatkezelés együttműködésre vannak hangolva az automatizálással biztosított, optimális alkalmazásteljesítmény érdekében. 

 

A teljes adatközponti megoldások biztosítására fókuszáló Dell a partnereivel együttműködve már többféle SDS-megoldást is kínál az ügyfeleknek, ahol a Dell hardverei, a szolgáltatások és a támogatás a megoldás szerves részét képezik. A Dell széles és nyílt SDS-megközelítésének része a nyílt forráskódú platformokkal és a vezető hipervizorszállítókkal való integráció, hogy SDS-megoldások széles skálájával fedhesse le a különböző üzleti igényeket. 

 

Elérhetőség

 

A Dell Storage SC4000 sorozat 2014 harmadik negyedévétől érhető el világszerte. A Dell XC Series webes léptékű egyesített készülékek várhatóan 2014 negyedik negyedévében lesznek megvásárolhatók világszerte.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05