Az Oracle bemutatja a SOA Suite 12c-t

forrás: Prím Online, 2014. július 6. 11:28

A felhős, mobil és helyszínen telepített alkalmazások egyszerű integrálása rendet tesz a vállalati informatika sűrűjében. A vállalatok egyre több felhőalapú alkalmazást használnak, ugyanakkor alkalmazásaikat integrálni kívánják a mobil technológiákkal. Mindezzel egyre összetettebbé válik az alkalmazásintegráció. Erre a kihívásra ad választ az Oracle SOA Suite 12c, amely a világ legteljesebb és legegységesebb alkalmazásintegrálási és SOA-megoldása.

Az Oracle SOA Suite 12c leegyszerűsíti és felgyorsítja a felhőalapú, mobil, helyszínen telepített és IoT-alkalmazások (Internet of Things, a tárgyak internete) egyetlen platformon belüli integrálását. Ezzel a vállalatok alacsonyabb élettartamköltséggel magasabb hatékonyságot érhetnek el.

 

Az Oracle SOA Suite 12c segítségével a szervezet teljes informatikai ökoszisztémájában működő különféle alkalmazások könnyen összeköthetők és egyetlen egységes platformon integrálhatók.

 

Az Oracle Cloud adapterek körének bővülésével egyszerűbbé válik az olyan jól ismert SaaS-alapú alkalmazások integrációja, mint az Oracle Sales Cloud, az Oracle Marketing Cloud, az Oracle Service Cloud, a Salesforce.com és számos hasonló megoldás. Az Oracle adapter-keretrendszere ugyanazt a felhasználók által már megszokott és könnyen átlátható megközelítést alkalmazza, mint a helyszínen telepített alkalmazások integrálásánál. Az új funkciói növelik a fejlesztés hatékonyságát az egykattintásos telepítővel, az új hibakeresési és tesztelési képességekkel, valamint a sablonok kiterjedt alkalmazásával, amelyek révén könnyen megoszthatók a bevált módszerek, és felgyorsítható a projektek fejlesztése és karbantartása.

 

 

A szoftver futtatókörnyezetét és kapacitásigényét minden szinten optimalizálták (memória, háttértároló, adatbázis) annak érdekében, hogy jól támogassa a feladatkritikus, teljes vállalatra kiterjedő rendszereket és a széles körű webes eléréshez szükséges teljesítményt, így a rendszerek egyre masszívabb terhelést képesek kiszolgálni.

 

Az új verzió emellett gyors és korszerű mobilintegrációt is biztosít a kis erőforrás-igényű REST és JSON integrációs szabványok még jobb támogatásával. Egyszerűsödött az API-k kezelése, amelyek a REST és a JSON segítségével kívülről elérhetővé teszik a vállalati alkalmazásokat, mivel az Oracle SOA Suite 12c ezeket a szabványokat immár natív módon támogatja.

 

A B2B-megoldások lehetőségeinek kiterjesztésére az Oracle az új termékverzióban bemutatja az integrált Oracle Managed File Transfer megoldást, amellyel a felhasználó szervezetek gyakorlatilag kiküszöbölhetik a fájlátvitellel kapcsolatos bonyodalmakat. Így biztonságosan tölthetnek fel adatokat akár az Oracle Cloud alkalmazásokba, akár más fejlesztők felhőalapú vagy partneralkalmazásaiba.

 

Az Oracle SOA Suite részét képező Oracle Event Processing akár másodpercenként egymillió üzenetet is képes rendkívül alacsony késleltetéssel kezelni, amennyiben valamilyen Oracle integrált rendszeren fut, így ideális megoldás a valós idejű adatszűrésre, a földrajzi pozíciómeghatározásra és a mintaalapú keresésre olyan nagy volumenű adatfolyamok feldolgozásával, amelyeket intelligens IoT-eszközök generálnak.

 

Az Oracle Event Processing 12c egyik újdonsága az Oracle SOA Suite felhasználói felületének közös használata, amellyel a szűrt és korrelált big data-eredmények zökkenőmentesen integrálhatók olyan dinamikus vállalati folyamatokba, amelyek adott feltételek teljesülése esetén korrekciós intézkedéseket váltanak ki.

 

Továbbfejlesztették az Oracle Business Activity Monitoring (BAM) 12c-t is, amely szintén az Oracle SOA Suite 12c része, így gyorsan és rugalmasan ki tudja értékelni a fő teljesítménymutatókat (KPI-ket), mivel az adatokat ipari szabványú csillagsémában tárolja.

 

Emellett az Oracle SOA Suite 12c új felügyeleti lehetőségekkel támogatja a privát felhőkön alapuló rendszereket. Az Oracle Enterprise Manager 12c „egy gombnyomásos” rendszerbe állítást és konfigurálást tesz lehetővé komplett Oracle SOA 12c-környezetekhez gyors adatklónozással. Így a vállalati alkalmazások gyorsan telepíthetők és tesztelhetők.

 

Az Oracle SOA Suite 12c a kategóriájában legjobb alkalmazáskiszolgálóra, az Oracle WebLogic Server 12c-re épül, amelynek új lehetőségei növelik a fejlesztés hatékonyságát, a teljesítményt, a rendelkezésre állást és a felügyelhetőséget. Mindezek a szoftverek az Oracle Fusion Middleware részét képezik, amely a vállalati és felhőkörnyezetek vezető üzleti innovációs platformja.

 

Az Oracle SOA Suite 12c elérhető az Oracle Technology Network (OTN) webhelyén, nemzetközi piaci megjelenése 2014 júliusában esedékes.

 

 

 

 

 

 

Kulcsszavak: felhő alapú IT SOA Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05