A vártnál kisebb nyereség a Samsungnál

Czipperer Dia, Farkas Norman, 2014. július 9. 15:43

A dél-koreai óriást továbbra sem kell félteni, de az elemzők várakozásait kissé alulmúlták 2014 második negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményei. Az áprilistól júniusig tartó időszakban átlagos tablet eladások és visszafogott, lassú terjeszkedés jellemezte a céget az okostelefon-piacon, így „csak” 51,4 milliárd dolláros bevételt, s 7,1 milliárd dollárnyi tiszta nyereséget tudott felmutatni. A vállalat optimistán tekint a jövőbe.

Bár profittal zárta a Samsung a második negyedévet, jócskán alulmúlta a várakozásokat. A csökkenés oka részben azzal magyarázható, hogy egyre erősödik a verseny a kínai és néhány európai piacon is. Számos gyártó csökkentette a telefonok árait, melyekkel népszerűségük is növekedett. A másik ok pedig a koreai won erősödése a többi valutával szemben.

 

A vállalat azonban ennek ellenére derülátó a jövőt illetően, pozitív kilátásai vannak a harmadik negyedévre nézve az érkező okostelefonokat tekintve. Úgy vélik, a második negyedév általában gyenge időszaknak számít Kínában. Bár a harmadik negyedévre nézve sem számolnak a piaci részesedés markáns növekedésével, ám az új modellek mellett bíznak abban, hogy új készülékeik – köztük a fémházas, QHD kijelzős Galaxy F – népszerűek lesznek a felhasználók körében.

 

[Forrás: Recode]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05