SUSE Manager 2.1: Még hatékonyabb rendszerfelügyelet, akár mobileszközről is

forrás: Prím Online, 2014. július 11. 11:22

Elérhető a SUSE Manager 2.1. A rendszerfelügyeleti megoldás lehetővé teszi az informatikai szakembereknek, hogy minden Linux szervert egyetlen konzolról felügyeljenek, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux rendszereket futtató kiszolgálókat. A termék integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti megoldásával, központi konzolt biztosítva a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez. A SUSE Manager 2.1 új fejlesztéseket is tartalmaz.

SUSE Manager – számos új szolgáltatást és előny


·    Mobileszközökre optimalizált felhasználói felület: A megújult webes felhasználói felület kis képernyőn is jobban átlátható, így mobileszközökről is hatékonyabb rendszerfelügyeletet biztosít. A megoldás továbbfejlesztett telepítővarázslója végigvezeti a rendszergazdákat a SUSE Manager konfigurálásához szükséges alapvető lépéseken, így egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a telepítést. A felügyeleti műveletek összekapcsolásával pedig a rendszergazdák több, egymáshoz kapcsolódó feladatot hajthatnak végre egyetlen lépésben, ezáltal időt takaríthatnak meg, és növelhetik a hatékonyságot.

 


·    Hatékonyabb távoli felügyelet:
A felügyeletet nem igénylő, közvetlenül a hardveren futó erőforrás-kiosztással az ügyfél az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) protokollon keresztül be- és kikapcsolhatja vagy újraindíthatja a közvetlenül a hardveren futó rendszereket. Ez nagyobb kontrollt biztosít a rendszergazdák számára a távolról telepített szerverek felett, különösen rendszerhiba esetén. Emellett csökkenti az energiaköltségeket és még nagyobb biztonságot nyújt a használaton kívüli kiszolgálók esetében.


·    Biztonsági szabványok támogatása:
A megoldás továbbfejlesztésénél kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonságra, ennek köszönhetően az új SUSE Manager az iparág legfontosabb szabványai és ajánlásai alapján gondoskodik a helyes konfigurálásról és a biztonsági javítások megfelelő telepítéséről. A termék támogatja például az OpenScap megoldást, amely a nagyvállalati rendszerek biztonságának fenntartásáról gondoskodik, eleget téve a SCAP (Security Content Automation Protocol) szabvány követelményeinek. Segítségével az ügyfelek átvizsgálhatják a konfigurációkat és a biztonsági réseket, egyszerűen összehasonlíthatják a SCAP-vizsgálatok eredményeit, továbbá növelhetik a biztonságot, és leegyszerűsíthetik a megfelelőségi ellenőrzéseket.


·    Továbbfejlesztett biztonsági funkciók:
A CVE (Common Vulnerability and Exposures) adatok szintén jól áttekinthetők egy könnyen használható felületen a SUSE Managerben, amely gondoskodik a biztonsági rések automatizált felügyeletéről, a biztonsági mérésekről és megfelelőségi feltételek teljesítéséről. Emellett növeli az informatikai biztonságot a biztonsági rések gyors azonosításával, segít a rendszer biztonsági réseinek megszüntetésében és a kockázatok csökkentésében, illetve továbbfejlesztett javításkezelést kínál. A csomagzárolás funkció segítségével pedig az ügyfelek lezárhatják a csomagokat, megakadályozva, hogy újabb vagy régebbi csomagokkal felülírják azokat. Ezzel fenntartható a kulcsfontosságú alkalmazások állapota, és elkerülhetők a nem kívánt módosítások.


A SUSE Manager 2.1 már elérhető. 
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05