Teltház és világsztárok a Soundon

forrás: Prím Online, 2014. július 15. 17:35

145 ezer látogatót vonzott Zamárdi szabadstrandjára a hétfő hajnalban véget ért MasterCard Balaton Sound. Az Európa egyik legfontosabb fesztiváljának számító eseményre a vendégek majd’ fele külföldről érkezett, a bérletek már elővételben elkeltek. A Telekom támogatásával és a Ustream segítségével a Sound élő streaming közvetítése több mint 300 ezer megtekintést ért el.

Soha ennyi látogató és soha ennyi eső nem érkezett a

 

MasterCard Balaton Soundra, mint idén. Bár a fesztiválozók napokig ki se próbálhatták a Balaton vízét és a nagy mennyiségű csapadék meglehetősen át is rendezte a helyszínt, a közönséget ez láthatóan nemigen zavarta. Szombattól pedig már újra a megszokott képét mutatta a Sound: élettel telt meg Zamárdi szabadstrandja.

 


“Nagy kihívást jelentett a kollégáink számára az időjárás, hiszen a sok eső a közlekedő útvonalak egy részét tette tönkre, így nehezen lehetett megközelíteni egyes programhelyszíneket” – mesélte Fülöp Zoltán főszervező. ”Csak a hajnali órákban tudtuk elkezdeni a károk felszámolását. Külföldről sikerült nagy mennyiségű műanyag útburkolatot rendelnünk, száznál is több kollégánk állt szolgálatba annak érdekében, hogy komfortossá tegyük a fesztivált” – tette hozzá, kiemelve, hogy igazán nagy eredménynek számít, hogy ilyen időjárási körülmények mellett egyetlen program sem maradt el, a közönség és a fellépők pedig láthatóan nagyon jól érezték magukat.

Világsztárok egész sora vonult fel a Sound négy hatalmas és tucatnyi kisebb helyszínén. David Guetta sokadszorra is teltházat vonzott a küzdőtérre, de Martin Garrix, a Disclosure, a Rudimental, Wiz Khalifa, Alesso, vagy éppen Richie Hawtin is emlékezetes show-val érkezett. Armin van Buuren vasárnap esti koncertje a labdarúgó VB döntő hosszabbításának kezdetekor ért véget, így a több tízezres közönség a nagyszínpad küzdőterén lévő hatalmas kivetítőkön követhette az eseményeket.

Tavaly óta teljesen átalakult a Balaton Sound helyszíne. A kempingek egy külső területre költöztek, így idén a szabadstrand egészét elfoglalhatta a fesztivál, amely minden eddiginél látványosabb elemekkel gazdagodott. A több design-díjat is besöprő, egyedi Nagyszínpad mellett gigantikus virágok és más látványosságok épültek, a Balaton vízére pedig egy húszméteres Balaton Sound felirat került, ahol a közönség több ezer fotót posztolhatott a közösségi felületekre.

A MasterCard Balaton Sound ma már nem csupán Magyarország, de Európa egyik legfontosabb eseményének is számít. “2007-ben, amikor útjára indítottuk a Soundot, nem gondoltuk volna, hogy ilyen sikertörténet lehet belőle” – mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál másik főszervezője. “Az első évi néhány tízezres látogatottság után idén már 145 ezren vettek részt s bár a fesztivál idehaza is rendkívül népszerű, a vendégeink közel fele külföldről érkezik Magyarországra.  Az pedig igazán nagy eredmény, hogy a bérleteket hetekkel a kapunyitás előtt eladtuk és a négyből két napra a napijegyek is elfogytak” – tette hozzá a főszervező.

Telekom és a Ustream közös projektje segítségével azok is részesei lehettek a fesztiválélményeknek, akik nem tudtak leutazni Zamárdiba. A Sound élő streaming közvetítése több mint 300 ezer megtekintést ért el.

A Balaton Sound után is folytatódik a Nagyon Balaton sorozat, amely a régió legszínvonalasabb eseményeit sorakoztatja fel. Csütörtökön nyit Tihanyban az ArtPLACC fesztivál, augusztusban Balatonvilágoson másodszor rendezik meg a B my LAKE-et, és a Sound helyszíne ad otthont augusztus 20-tól a STRAND – Nagyon Zene Fesztiválnak.

 

fotó:MTI
 

Kulcsszavak: fesztivál Balaton Sound

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50