Alkalmazásfejlesztő nyári iskola indul

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 18. 14:34

Idén első alkalommal rendezik meg az ingyenes 1app 1etem alkalmazásfejlesztő nyári iskolát. Hely még akad néhány a vállalkozó kedvűek számára.

A BME Mobil Innovációs Központ által, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával megrendezendő háromnapos, ingyenes rendezvény előadásai és műhelygyakorlatai alapján – a rendezők ígérete szerint – minden résztvevő el fogja tudni dönteni, hogy a mobilalkalmazás-fejlesztés mennyire testhezálló szakma számára. Mivel a rendezvényen többek közt alapozó és rendszerező előadások hangzanak majd el mindhárom (az iOS, az Android és  a Windows Phone) platformmal kapcsolatban, a résztvevők ki tudják majd választani fejlesztői szempontból is „kedvenc” platformjukat.

 

A rendezvényre képzettségtől és korhatártól függetlenül bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a téma iránt, és azt fontolgatja, hogy okostelefon-alkalmazások fejlesztésébe kezd. A szervezők olyan fejlesztőket is örömmel látnak a hallgatók soraiban, akik egy platformon aktívan fejlesztenek, de be szeretnének tekinteni a másik két platform műkdösésébe is.
 

 

Az 1app rendezvénysorozatot 2014-ben indította útjára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja. A rendezvénysorozat első állomása az 1app alkalmazásfejlesztő verseny volt, ahol három versenykategóriában, értékes nyereményekért mérhették össze tudásukat a fiatalok.

 

Schulcz Róbert, a Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy az 1app második állomásával, az 1app 1etemmel nem ér véget a rendezvénysorozat. 2015-ben további hasonló rendezvényeket tervez a Központ, mivel a hosszú távú cél tehetséges fejlesztők felfedezése, kinevelése, és egy Magyarországon meghatározó alkalmazás-fejlesztői közösség szervezése, ahol a fejlesztők egymástól tanulva, egymást segítve dolgoznak és fejlesztenek világszínvonalú, innovatív alkalmazásokat.

 

Az idei 1app 1etem padjaiba csak online regisztráció után lehet beülni, jelentkezésni az 1app.hu honlapon lehet.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Stanford Egyetem professzora szerint példaértékű a Széchenyi-egyetem és az ipar együttműködése

Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert, az amerikai Stanford Egyetem Hoover Intézetének professzora, aki az ellátási láncok biztonságossá tételéről tartott telt házas előadást a Győri Innovációs Parkban április 9-én. A kutató szerint az intézmény példaértékűen működik együtt az ipari szereplőkkel, segítve a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

2024. április 16. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09