A világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide IPS-monitora az LG-től

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 21. 12:12

Az LG a berlini IFA 2014 kiállításon mutatja be legújabb monitor termékcsaládját, köztük a világ első 21:9-es képarányú 34 hüvelykes ívelt UltraWide monitorát (34UC97), amely az egyedi képminőség mellett számos csatlakoztatási lehetőséget kínál. Az IFA 2014 kiállításon mutatkozik be továbbá a lenyűgöző Digital Cinema 4K monitor (31MU97) és a funkcióban gazdag Gaming Monitor (24GM77) is, amelyek a kiváló minőséget sokoldalú funkcionalitással ötvözik.

Az LG IPS 21:9-es ívelt UltraWide csúcsmodellje olyan átfogó megoldást biztosít, amely extra képernyőméretével a professzionális felhasználók és a szórakoztatóelektronika szerelmeseinek igényeit egyaránt kielégíti, és elősegíti a gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést. Az LG az enyhén ívelt 21:9-es képarányú monitor képében egyedülálló terméket alkotott, amely még elragadóbb élményt nyújt. A Quad HD (3440 × 1400 képpont) felbontású kijelző biztosítja a digitális fényképészek és filmkészítők számára a munkájukhoz szükséges részletességet és pontosságot. A PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilis LG 34UC37 monitor bármelyik rendszer esetén könnyedén megbirkózik az intenzív grafikai megjelenítést igénylő feladatokkal és videókkal, továbbá támogatja az USB 3.0-nál négyszer gyorsabb Thunderbolt™ 2  adatátviteli szabványt, amely több eszköz „láncba fűzését” is lehetővé teszi. Emellett a monitor MAXX AUDIO® technológiájával és 7 W-os sztereó hangrendszerével garantáltan kiváló audioteljesítményt biztosít minden hangtartományban.

 



A világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide monitora mellett az LG az idei IFA kiállításon rántja le a leplet Digital Cinema 4K monitoráról is. Az LG Digital Cinema 4K monitor megfelel a Digital Cinema Initiatives szervezet 4K felbontású kijelzőkre vonatkozó szabványának, 31”-es képernyőjén pedig 4096 × 2160 képpontot tömörít, amely négy Full HD monitor felbontásának felel meg. A 31MU97-es modellel a professzionális felhasználók, például a filmszerkesztők a 4K felbontású tartalmat az eredeti felbontásban tekinthetik meg. A Digital Cinema 4K monitor LG-gyártmányú IPS-kijelzője rendkívül éles képet biztosít, széles betekintési szöggel. Az Adobe RGB színtér 99 százalékának visszaadására képes monitor ideális választás filmes szakembereknek, illetve a design és a fényképészet területén dolgozóknak. A Digital Cinema 4K monitor hardveres kalibrálásra készen, Dual Color Space technológiával és az LG exkluzív True Color Pro kalibrációs szoftverével érkezik.

Az LG új, játékokhoz szánt 24GM77-es Gaming Monitor modellje kimondottan a legújabb FPS-játékok pörgős akciójeleneteinek megjelenítésére készült. A 144 Hz-es képfrissítési arány biztosítja, hogy még a legintenzívebb akció is gördülékeny és vibrálásmentes látványt nyújtson, az LG Dynamic Action Sync (DAS) üzemmódja pedig jelentősen csökkenti a bemeneti késleltetést, így a játékos gyorsabban reagálhat a képernyőn zajló eseményekre. Érdemes még megemlíteni a Black Stabilizer technológiát, amely gondoskodik a fekete szín egységes megjelenítéséről a különböző jelenetekben, valamint a Game Mode üzemmódot, amely három optimalizált, testre szabható, a monitoron egy gombnyomással elérhető beállítást kínál. Emellett a kifejezetten a Gaming Monitorhoz kifejlesztett Motion 240 technológia rendkívül gyors, 1 ms alatti válaszidővel segít a hirtelen mozdulatokból eredő elmosódás („motion blur”) minimalizálásában.

Az IFA 2014 kiállítás látogatói a Messe Berlin 11.2-es termében találkozhatnak az LG fejlett újgenerációs számítógép-monitoraival.
 

Kulcsszavak: LG monitor

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05