Az Amazon megveszi a Twitchet a Google elől

Czipperer Dia, 2014. augusztus 26. 15:31

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a YouTube egy milliárd dollárt adna a Twitchért. A legújabb hírek azonban arról tanúskodnak, hogy az Amazon kezébe kerül a videóplatform. A vállalat sajtóközelményt is kiadott, melyben a pontos összeg is szerepel.

Korábbi pletykák szerint nemsokára bejelenthetik a YouTube legújabb felvásárlását. Az akkori hírek arról szóltak, hogy a népszerű videóplatform egy milliárd dollár hajlandó áldozni a Twitchért.

 

Mindez azonban nem fog megtörténni, ugyanis kiderült az Amazon kezébe kerül a videóplatform. A vállalat egy sajtóközleményt is kiadott ezzel kapcsolatban. Ebben megerősítik a felvásárlás hírét. A Twitchnek jelenleg több mint 55 millió egyedi látogatója van, és a felhasználók több mint 15 milliárd percnyi tartalmat néztek meg a múlt hónapban, melyet több mint egy milliárd „műsorszolgáltató” hozott létre.

 

Tegnap a The Wall Street Journal még arról írt, hogy az Amazon még többet is fizetne az oldalért, mint a YouTube, információik szerint ugyanis több mint 1 milliárd dolláros üzletről van szó. Ez azonban ellentmond a hivatalos sajtóközleményben leírtaknak, melyben 970 millió dolláros összeg szerepel.

 

A Twitch vezérigazgatója pozitívan nyilatkozott az egyesülésről. Szerinte az Amazon részévé válni számukra is sok előnnyel jár, hiszen többet tehetnek majda közösségért azáltal, hogy képessé válnak sokkal gyorsabban eszközöket és szolgáltatásokat létrehozni a felhasználók számára.

 

A felvásárlás várhatóan az év második felében fejeződik be. A Twitch vezérigazgatójának a közösséghez írt levelét angolul a Techcrunchon olvashatjátok.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: gamebreaker.tv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05