Az Extra 7 és a telnet rakciója a Compexpo Kft vádjaira

2000. szeptember 6. 07:48
A Compexpo Kft tegnap sajtóközleményében ismertette, hogy eljárást kezdeményezett a www.compfair.hu domain név körüli vita miatt az Extra 7 Bt, illetve a domaint regisztráló telnet Magyarország Rt. ellen. Az üggyel kapcsolatosan a két perbevont fél vezetői, Gautier Tamás és Nemes Dániel is megtették hivatalos nyilatkozatukat.
Az Extra 7 vezetője, Gautier Tamás szerint:

"A compfair.hu domain bejegyzése teljesen szabályszerű volt minden tekintetében, hiszen egyébként be sem jegyezhették volna. A Compexpo nem folytatott semmilyen tárgyalást az EXTRA7 Bt.-vel, egy domain átadására felszólító levelükben kért időpont-egyeztetésükre adott lehetőségeiket visszamondták, illetve e-mail útján tett közvetítői megkeresésüket visszautasítottuk.

Nem értjük a rosszhiszeműséget sem, hiszen az EXTRA7 soha nem kereste meg a Compexpo Kft.-t eladási szándékkal, sem semmilyen egyéb szándékkal. A compair újság nem eladó, így a domain sem! Természetesen a lap üzemeltetése bizonyos nyereségeket óhajt majd realizálni, így egy esetleges ajánlatnál, ha az lényegesen kecsegtetőbb, meg fogjuk vizsgálni, hogy esetleg érdemes-e eladni az újságot vagy inkább mi csináljuk majd.

Tény az is, hogy én jelenleg a telnet Magyarorszag Rt.-nél (nem Kft.) dolgozom és pontosan ezen ok miatt nem jut időm foglalkozni nemcsak a compfair újság, hanem több más online lap elindításával sem, tekintve, hogy jelenlegi munkaköröm a teljes időmet felemészti. A Compexpo részéről pedig folyamatosan párhuzamot vonni az EXTRA7 és a telnet között kicsit utópisztikusnak, a telnetet mint szolgáltatót (avagy regisztrátort) felelősségre vonni pedig a jelenleg érvényes jogszabályok nem teljeskörű ismeretének tartom."

A telnet Magyarország Rt. részéről, Nemes Dániel kommentárt fűzött a bejelentéshez, miszerint "az internetszolgaltató felelőssége a szükséges dokumentumok meglétének a vizsgálatáig, valamint azoknak az ISZT-felé történő továbbításáig terjed, természetesen a technikai feltételek es szolgáltatások ellenőrzésén és biztosításán túl. A telnet Magyarország Rt. ezek alapján minden vádaskodást és rágalmat a leghatározottabban visszautasít és vizsgálják a jogi válaszlépés lehetőségét is."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50