EU-elképzelés az AOL-Time Warner óriásfúzióról

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 6. 08:59
Brüsszeli források szerint ingyenes internetes letöltési lehetőségek megadását fogja kérni az Európai Unió az AOL és Time Warner cégektől annak fejében, hogy hozzájárul fúziójukhoz. Ezzel a 160 milliárd dollár értékű ügylettel ugyanis olyan szolgáltatói monopolhelyzetet élvezhetnek majd a frigy tagjai a tartalomletöltési technológiák területén, hogy azt az EU szükségesnek látja megelőzni, feltételekhez kötni.
Elképzelés szerint a két nagy cégnek programkönyvtárait is hozzáférhetővé kellene tennie a különböző felhasználók széles köre számára.

Az AOL-Time Warner páros elsősorban az internetes zenei programszolgáltatások terén birtokolhat majd hatalmas piaci területeket, illetve a maguk rendszerére szabványosíthatják a kapcsolódó technológiát minden új piacon. A Time Warner, pontosabban a Warner Music és az EMI zenei kiadói vállalkozás ugyanis a nagy frigynek mintegy részeként ugyancsak cégegyesülést hajtanának végre.

Minden zenei letöltési technológiához másoknak is versenyszerű feltételekkel kell hozzájutást biztosítani - érvelnek a versenyhatóságok Brüsszelben. Hamarosan a piaci szereplők, beleértve a fogyasztók széles körének véleményét kívánják meghallgatni, majd október közepén foglalnak véglegesen állást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09