AZ LG számos innovációval várja a látogatókat az IFA-n

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 8. 18:56

Az LG Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai kiállításán, szeptember 5. és 10. között Berlinben, az IFA 2014 kiállításon impozáns termékkínálatot vonultat fel: világ első kereskedelmi forgalomban kapható 4K OLED TV-jét, az Android Wear operációs rendszerű LG G Watch R okosórát, a CordZero porszívókat, valamint szöveges üzenetekre reagáló háztartási berendezéseket.

A jövő televíziója: az LG 4K OLED TV

 

A világ első kereskedelmi forgalomban kapható, a jelenleg elérhető legkiválóbb kijelzőtechnológiával felszerelt 4K felbontású OLED TV jól mutatja, hogy az LG továbbra is úttörő szerepet tölt be az OLED TV-k fejlesztésében.  Az idei IFA kiállításon bemutatott LG 4K OLED TV-k kiváló színhűséggel, végtelen kontrasztaránnyal, 4K felbontással – 33 millió alpixellel – és hihetetlenül éles, részletgazdag képpel kínálnak egészen újfajta vizuális élményt. A 4K OLED TV ergonomikusan ívelt képernyője magával ragadó látványt és széles betekintési szöget biztosít.

 

 

Újabb technológiai áttörést jelent emellett az LG 77 hüvelykes hajlítható OLED TV-je, amellyel a néző a közönség méretétől és a nézett tartalom jellegétől függően módosíthatja a képernyő íveltségének mértékét. A hajlítható OLED TV automatikusan optimalizálja a hangot és a képminőséget a görbületnek megfelelően. Az LG emellett egy új, Swarovski kristályokkal díszített 55 hüvelykes ívelt OLED TV-t is bemutat. A csillogó Swarovski kristályokkal kirakott, légies állványon nyugvó tévékészülék formatervezése, valamint az OLED technológia általt nyújtott vizuális élmény páratlan eleganciát sugároz.   

 

Smart tulajdonságok

 

Az LG bemutatja ULTRA HD tévékészülékei átfogó családját is, amelyben 49, 55, 65, 79, 84, 98 és 105 hüvelyk képátlójú modellek kaptak helyet. A LED/LCD technológia élmezőnyébe tartozó LG IPS 4K panelek széles betekintési szöget és pontos színhűséget kínálnak, amelynek köszönhetően a készülékek szinte bármilyen szögből nézhetők színelmosódás és kontrasztvesztés nélkül. A 105 hüvelykes ívelt ULTRA HD TV 21:9-es CinemaScope arányú képernyőjének 5K-s felbontása (5120 × 2160) 30%-kal haladja meg a hagyományos 4K TV-k felbontását. A TV hatalmas képernyője hamisítatlan moziélményt kínál nézőinek a hozzá méltó, 7.2 csatornás, 150 wattos hangrendszer támogatásával.

 

A különböző szolgáltatók, például a Netflix, az Amazon és a Wuaki, illetve az európai közönség esetében a Filmbox Live, a Maxdome, a Videocity és az Okko jóvoltából minden LG ULTRA HD TV változatos Ultra HD-tartalmakat kínál. Az LG továbbá a France Televisions közreműködésével ízelítőt ad a világ első Ultra HD streaming tartalomszolgáltatásából, amely kizárólag az LG Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) alapú funkciójával lesz elérhető. Emellett az LG Tru-4K Engine képjavító technológiájának köszönhetően a Full HD tartalmak közel 4K minőségre konvertálhatók fel a jobb vizuális élmény érdekében.

 

A valamennyi OLED és ULTRA HD TV az LG webOS Smart+ platformmal érkezik: ezen a felhasználóbarát és intuitív kezelőfelületen gyorsan és egyszerűen érhető el a szórakoztató tartalmak széles tárháza. Az LG webOS megkönnyíti a tartalmak keresését és elérését, így a felhasználó gördülékenyen válthat az alkalmazások, az internet alapú szolgáltatások, az élő közvetítések és a külső eszközökön tárolt tartalmak között. A BeanBird nevű animált figura segítségével a webOS rendszeren könnyedén elvégezhető a TV konfigurálása és csatlakoztatása is. Az idei IFA kiállítás látogatói pedig elkészíthetik saját BeanBird figurájukat, amely egy nagy videofalon is megjelenik majd az LG standján.

 

További meglepetésként az LG az IFA-n mutatja be első 8K (7680 × 4320) felbontású TV-jét, egy 98"-es képátlójú készüléket, amely a Full HD TV-knél tizenhatszor, a hagyományos 4K TV-knél pedig négyszer magasabb felbontást kínál.

 

Viselhető eszközökkel lépéselőnyben

 

Az LG G Watch, az egyik első Android Wearoperációs rendszerű viselhető eszköz nyomdokain haladva az LG a szegmens vezető szerepére kíván törni a klasszikus design és az előremutató technológia ötvözésével. Az új LG G Watch R a világon az első olyan okosóra, amely teljes értékű, az óralap teljes felületét kitöltő kör alakú műanyag OLED (P-OLED) kijelzővel rendelkezik. Az LG legújabb viselhető androidos eszköze klasszikus megjelenésű, erős és tartós rozsdamentes acél keretben érkezik, amelyen egy ujjmozdulattal lehet váltani a különböző óralapok között.

 

A KizON, az LG csuklópánt jellegű, gyermekeknek szánt viselhető eszköze az LG elkötelezettségét tükrözi az innovatív és egyben családbarát termékek iránt. A kimondottan óvodás és általános iskolás korú gyermekek számára kifejlesztett KizON valós idejű helyinformációkkal szolgál a szülőknek, akik így nagyobb nyugalommal, okostelefonon követhetik nyomon gyermekeik hollétét.

 

Teljes G3 okostelefon-család

 

Az LG teljes G3 szériája, így a széles körben elismert G3 mellett a G3 Beat, a G Vista és a G3 Stylus is megtekinthető lesz az IFA 2014 kiállításon. Az LG elkötelezett célja, hogy egységes felhasználói élményt biztosítson valamennyi fogyasztói szegmens számára, ezért ezek az okostelefonok az eredeti G3 formatervezési koncepciója és prémium kezelőfelülete mellett annak kulcsfontosságú funkcióit is továbbviszik, az adott modell egyedi karakterére és stílusára optimalizált formában – mindezt igen kedvező áron, minőségi kompromisszumok nélkül.

 

A G3 Beat (Európában és a Független Államok Közösségének országaiban G3 s) a prémium kezelőfelület mellett gyors lézeres autófókuszáló technológiát kínál, kompaktabb kivitelben, 5,0 hüvelykes vékonykeretes kijelzővel. A G Vista 5,7 hüvelykes kijelzője tágas helyet nyújt a mobil szórakozáshoz, az eredeti G3 modellhez hasonló külsőben. Végül a G3 Stylus nagyméretű 5,5"-es IPS-kijelzőt és Rubberdium™ tollat kínál a felhasználónak a kézíráshoz, jegyzeteléshez és rajzoláshoz.

 

Intelligens otthon

 

Az LG által az IFA 2014-en bemutatott „okos otthon” koncepciójának lényege, hogy a különböző intelligens háztartási berendezések a nagyobb kényelem és egyszerűség érdekében egyetlen összefüggő rendszert alkossanak. A rendszer középpontjában a forradalmi LG HomeChat™ üzenetküldő platform áll, amely páratlan mértékű felügyeleti és kapcsolati lehetőségeket biztosít a felhasználónak. A lakás tulajdonosa egy okostelefon segítségével minden eddiginél átfogóbban szabályozhatja az intelligens otthoni ökoszisztémát, és praktikus idő- és energiatakarékos üzemmódokat állíthat be, például a lakás elhagyásához, a hazamenetelhez vagy üdülés idejére.

 

Az LG Smart Home kompatibilis a meglévő nyílt platformú okosotthon-rendszerekkel, valamint számos gyártó berendezéseivel és eszközeivel is, köszönhetően az olyan nyílt protokolloknak, mint például az AllSeen Alliance nyílt forráskódú AllJoyn szoftvere. Az AllJoyn lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármikor információt kapjon LG okoskészülékei állapotáról – például a webOS rendszerű LG Smart+ TV-n értesítést kaphat arról, hogy a mosógép befejezte a mosást.

 

Intelligensebb, energiatakarékos berendezések

 

Az IFA 2014-en az LG háztartási berendezéseinek teljes kínálata bemutatkozik, melynek tagjai maximális kényelmet és kiváló energiatakarékosságot biztosítanak az európai fogyasztók kifinomult igényeinek megfelelően. A termékkínálatban helyet kapott az LG új CordZero vezeték nélküli porszívócsaládja, amely a CordZero tartályos porszívóból, a kétfunkciós CordZero 2 in 1 készülékből, a HOM-BOT SQUARE robotporszívóból és a lepedők és matracok tisztítására szolgáló CordZero Bedding modellekből áll. Nevéhez hűen a CordZero széria vezeték nélküli, hatékony és kényelmes takarítást tesz lehetővé, köszönhetően az innovatív LG Smart Inverter Motor technológiának és a fejlett tölthető akkumulátoroknak.

 

 

Az LG emellett bemutatja legújabb energiatakarékos hűtőszekrényeit is, amelyek a nagyobb megtakarítás mellett halkabban működnek, és tovább frissen tartják az élelmiszereket – az LG Total No Frost technológiájú alulfagyasztós hűtőszekrénye például 20%-kal túlteljesíti az A+++ energiaosztály követelményeit. Az IFA kiállításon bemutatkozó legújabb LG mosógép mindössze 49 perc alatt képes végezni egy teljes mosással, és a TurboWash technológia révén 55%-kal haladja meg az A+++ energiaosztály előírásait. Az LG Studio egy elegáns és modern konyha, amelyet a legigényesebb európai lakástulajdonosok elvárásainak megfelelően állítottak össze az LG készülékeiből, így prémium minőségű hűtőszekrényt, elektromos sütőt, mosogatógépet és elektromos páraelszívót tartalmaz.

  

Az LG az IFA kiállításon a Messe Berlin 11.2-es csarnokában van jelen.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05