Az IBM és a Dell gyorsítja a drót nélküli laptop-fejlesztést

Zsigó József, 2000. szeptember 7. 19:06
Az IBM és a Dell óriási összegeket fektet arra, hogy megszerezze a második helyet a drót nélküli laptopok piacán; az Apple már egy éve jelen van itt AirPort modelljével.
A két óriás még mindig küzd, hogy megtalálja azt a jó és olcsó megoldást, amellyel a Windows alapú, hordozható PC-ket az AirPorthoz hasonlóan valóban drót nélkül kommunikálóvá tudja alakítani. Az eddigi próbálkozások nem olcsók: míg az Apple 299 dollárért kínálja a megoldást, a másik kettő nem tudott 1000 dollár alá menni. Úgy tűnik, az integrált megoldás továbbra is olcsóbb lesz, mint a főleg Bluetooth technológiát használó windowsos.

A hordozható, drót nélkül kommunikáló laptopok legnagyobb vásárlói az Apple hagyományos vásárlói, az oktatási intézmények. Mind az IBM mind a Dell szeretné megvetni lábát ezen a területen és ezért hajlandó költséges beruházásokat is eszközölni. A beruházás már csak azért sem kerülhető el, mert a nagy rivális, a Toshiba Japánban már forgalomba hozta a Bluetooth technológiával felszerelt PC-kártyákat, és napokon belül az USA-ban is megkezdi az értékesítést - írja a CNET.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05