3X Virtual: végső búcsú a meghibásodásoktól, az adatvesztéstől?

forrás: Prím Online, 2014. október 7. 17:53

A közelmúltban osztották ki a Magyar Termék Nagydíjat a Parlamentben. Az elismerést idén olyan cégek kapták, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés és az export. A díjazottak közé került az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fejlesztése, a 3X Virtual.

Mi az a 3X Virtual, és miért olyan izgalmas?

A 3X Virtual az Alphasonic Kft. kis- és középvállalkozásoknak szánt informatikai megoldása. Ha röviden kellene bemutatni, azt mondhatnánk, hogy nagyvállalati informatikát valósít meg kisvállalati pénzen, hibák nélkül. A szolgáltatás azt ígéri, hogy felhasználói örökre búcsút mondhatnak a meghibásodásoknak, a felesleges kiadásoknak, az adatvesztésnek, a lefagyásoknak vagy az állandó és a legváratlanabb helyzetekben bekövetkező rendszerösszeomlástól való rettegésnek.

A megoldás kulcsa a manapság olyan népszerű virtualizáció – minden eddigit felülmúló mértékben. Mi is a virtualizáció? Egy keretrendszer vagy módszer a számítógép erőforrásainak felosztására, mint a hardver és szoftver felosztás, az időosztás, a részleges vagy teljes gépi szimuláció.

 

Mi lett virtualizálva a 3X virtual rendszernél?

Tulajdonképpen minden. Működési elve ugyanaz, mint a felhő alapú rendszereké, azonban annál sokkal több: nemcsak a cégben használt desktopok, de a szerverek és az adattárolók is összesen két távoli szerverre helyeződnek. Ez a két szerver speciális, monitorra erősített eszközökkel (vékonykliensekkel) szolgáltatja az adatokat a dolgozók számára.

Tehát az irodában nincs semmi más, mint a megfelelő mennyiségű monitor, billentyűzet és a vékonykliens. A saját adatait, file-jait pedig bárki bármelyik gépről elérheti, hiszen nincsenek egy-egy gépházhoz kötve. A megosztás csak egy szempillantás kérdése, a bekapcsolásra, betöltésre való várakozás alig néhány másodperc. A hagyományos működéssel ellentétben nem kell a továbbiakban karbantartási költségekkel és a meghibásodó gépházakkal, adatvesztéssel számolni.

Hatalmas könnyebbség a rendszergazdának is

Mivel sokkal kevesebb a meghibásodással fenyegető alkatrész, a rendszergazda is búcsút mondhat a hosszas javítgatásoknak, az állandó probléma-bejelentésnek. Az olyan feladatok pedig, mint egy új nyomtató vagy szkenner beüzemelése a hálózatra, alig tíz perc alatt, szakmai tudás nélkül elvégezhetők.

Ezzel érdemelte ki az Alphasonic Kft. a Magyar Termék Nagydíjat!

Példaértékű, hogy az Alphasonic Kft. az egyetlen, 100%-ban zöld vállalkozás a hazai IT szférában. Terméke, a 3X Virtual is ebbe illeszkedik, de a cég felépítése és üzemelése is úgy van kialakítva, hogy az előállítástól a forgalmazásig minden részfolyamata környezetkímélő módszerrel történjen. A nemzetközi szinten is átütő jelentőségű, mégis 100%-ban hazai fejlesztésről itt található bővebb információ. (Link: http://www.omir.hu/maximalis-adatbiztonsag-egy-hallatlanul-innovativ-technologiaval/)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05