A mobilos képalkotás világát újítja meg a HTC új eszközeivel

Brindza Gábor, 2014. október 9. 14:51

A HTC ÚJ készülékeivel és szolgáltatásaival a mobilos képalkotás korszakát köszönti. Bemutatkozott a HTC RE kézi kamera, a HTC Desire EYE, mely kategóriájában egyedülálló okostelefonnak számít, a HTC EYE Experience és Zoe pedig továbbfejlesztett fotó- és videókészítést, különleges szerkesztési megoldásokat tezs lehetővé.

RE: kis kézi kamera


A RE egy kicsi kézi kamera, ami praktikus kialakításának köszönhetően az események azonnali rögzítését teszi lehetővé. Hengeres kialakításának köszönhetően fogása kényelmes, a beépített grip szenzor pedig azonnal aktiválja a kamerát, amint kézbe vesszük azt. Egyetlen gombbal rendelkezik, ez az exponáló gomb, melyet egyszer megnyomva fotózhatunk, hosszabban nyomva tartva pedig videót rögzíthetünk, így a két mód közti azonnali váltás miatt biztosan nem maradunk le semmiről.


A RE nagy felbontású, 16MP-es CMOS szenzorral érkezik és Full HD (1080p) videófelvételt teszt lehetővé. 146 fokos, széles látószögű lencséje és a slow-motion vagy time lapse módban történő felvétel gondoskodik arról, hogy különlegesen rögzíthessük élményeinket. A RE alkalmazással a kamera képét távolról, valós időben is megnézhetjük mobiltelefonunkról, de akár a galériában található korábbi fotókat, videókat is böngészhetjük így. Mindemellett az alkalmazás a felvételeket automatikusan menti a telefonra vagy a felhőbe. A RE alkalmazás hamarosan újabb funkcióval is bővül, ugyanis valós idejű videó streaming segítségével feltölthetjük videóinkat a YouTube-ra. Android és iOS mobil operációs rendszerre is elérhető lesz.


HTC Desire EYE


A Desire család legújabb tagja, a HTC Desire EYE, egyedülálló módon 13MP-es előlapi kamerával bír, hátlapi kamerája szintén 13MP. Ennek köszönhetően zoomolás, kivágás és nyomtatás esetén sem kell aggódni a felbontás miatt. A BSI szenzornak köszönhetően kedvezőtlen fényviszonyok közt is éles, tiszta fotókat lehet készíteni, az intelligens dual-LED vaku pedig mindkét kamera esetében egyenletes, természetes megvilágítást biztosít képeinkhez.

 


A három mikrofon, valamint a HTC-re jellemző kiváló hangminőség hagyományos hívások és videótelefonálás esetén is tiszta hangzást biztosítanak. A HTC BoomSound és a lenyűgöző 5,2”-es Full HD kijelző együtt különleges élményt nyújt fotó- videónézés közben is.


A kétszínű, vízálló unibody készülékház a stílusos megjelenés mellett arról is gondoskodik, hogy a lehető legjobb önarckép készülhessen, ehhez hozzájárul a két lépéses fókusz, így még egy kézzel tartva is remek fotókat lehet készíteni vele.


A HTC EYE Experience-nek és a Zoénak köszönhetően a fotók, videók szerkesztése és megosztása gyors és akadozásmentes, mindez Qualcomm® Snapdragon 801 alapokon, 4G sebességgel támogatva.

 


HTC EYE Experience


A HTC a hardver mellett a szoftveres újdonságokra is nagy hangsúlyt fektetett. A HTC EYE Experience arckövetés funkciója gondoskodik arról, hogy az arc videóhívás minden pillanatában fókuszban maradjon. Ez akár akkor is működik, ha egy helyiségben négy ember vesz részt a videóbeszélgetésben. A HTC EYE Experience azt is lehetővé teszi, hogy kijelzőnk képét megosszuk a beszélgetés többi résztvevőjével.


A kettős fényképezéssel egyidejűleg készíthetünk fotót és videót, amiket filmtekercs formájában egyszerre is megnézhetünk mind az elő- mind pedig a hátlapi kamera esetében. A Crop-Me-In segítségével kivágható és beilleszthető a fotó vagy videó készítője is a képbe. Önarcképet vagy akár videót hangvezérléssel is készíthetünk az előlapi kamerával. Mindezeket kiegészíti a HTC Desire 820 népszerű funkciói, úgy mint az arcmontázs vagy az instant retus.

A Zoe alkalmazás segítségével néhány egyszerű mozdulattal lehet a fotókat és videókat összeszerkeszteni egy kisfilmbe, amit különböző témával és aláfestő zenével tehetünk teljessé. A kisfilm természetesen megosztható más Zoe felhasználókkal, akik tovább szerkeszthetik a filmeket. A Zoe 1.0 három különböző hosszúságú film készítését is lehetővé teszi, ezek állhatnak akár néhány fotóból vagy különböző hosszúságú videókból is.
 

A Zoe kisfilmek automatikusan elkészülnek és megosztásra készek, nincs feltétlen szükség további szerkesztésre sem számítógéppel való szinkronizálásra, mivel ezek egy érintéssel feltölthetőek. Az alkalmazás Android és iOS mobil operációs rendszerekre lesz elérhető az év végétől, díjmentesen.


A HTC Desire EYE novembertől lesz elérhető Magyarországon.

A HTC EYE Experience az alábbi készülékekre lesz elérhető: HTC One (M7), HTC One (M8), HTC One mini, HTC One mini 2, HTC One max, HTC Desire 816, HTC Desire 820, HTC One E8 és HTC Butterfly 2.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05