Előzetes hírek a Skylake mobilprocesszor sorozatról

Széll Zoltán, 2014. október 11. 16:44

A Haswell és Broadwell mikro-architektúra alapú lapkákhoz hasonlóan a Skylake mobil termékcsalád szintén három sorozatot tartalmaz. Ezek: a nagy teljesítményű „H”, az ultra-alacsony feszültségű „U” (ULV) és az extrém energiatakarékos „Y” sorozat (noteszgépekhez). A különlegesen energiatakarékos „Y” SoC lapkák ventilátor nélküli mobil eszközökben (táblák és hibrid masinák) használhatók. Az egyes kategóriákban az Intel 4 – 15 modell bevezetését tervezi melyek mag számban, frekvenciában, gyorsító-tár méretben, GPU típusban, Wpro támogatásban és hőtermelésben (TDP) különböznek egymástól.

A Skylake „Y” processzorok megtartják a „Core M” márkanevet, melyet az Intel szeptemberben jelentett be. Ezek a processzorok két, Hyper-Threading technológiával kombinált magot és GT2 grafikus processzort tartalmaz. Az egyik modell 4MB L3 gyorsító-tárat és Vpro jellemzőket foglal magába. A többi modell kisebb, 3MB-os L3 gyorsító-tárral és Vpro technológia nélkül lesz kapható. Minden Core M termék támogatja a Turbo Boost technológiát.


 Az „U” sorozat Core, Pentium és Celeron márkanevű modelleket foglal magába. A SoC lapkák 2 CPU magot tartalmaznak, hőtermelésük mindössze 15 watt és 28 watt TDP. A 15 wattos Core i5 és Core i7 modellek 3MB vagy 4MB L3 gyorsító-tárat tartalmaznak (az előbbi sorrendnek megfelelően). Mind Core i5, mind a Core i7 lapkák GT2 vagy GT3e GPU-t integrálnak és támogatják a Hyper-Threading technológiát, valamint a Turbo Boost technológiát. Néhány modellnél a Vpro jellemző engedélyezett. A 28 wattos (TDP) Core i5 GT3e GPU-val is kapható lesz, míg a 28 wattos Core i7 modellek csak GTe3 grafikus processzorral kerülnek piacra. A 15 wattos Core i3 mikroprocesszorok standard jellemzője a GT2 GPU és a 3MB L3 gyorsító-tár, míg a 28 wattos Core i3 modellek GT3e grafikus processzorral is kaphatók lesznek. A Pentium és Celeron márkanevű lapkák nem támogatják a Hyper-Threading technológiát és csak 2MB L3 gyorsító-tárat tartalmaznak, míg a GPU: GT1.


 A Core i5 és i7 jelű „H” sorozatú modellek 4 magot tartalmaznak és 45 watt (TDP) hőt termelnek. Néhány modell 35 watt TDP-vel is konfigurálható és Vpro képességgel is kapható. A 35 wattos modellek GT2 grafikus processzorral érkeznek. A Skylake „H” processzorokban újdonság, hogy kétmagos Core i3 lapkák is kaphatók lesznek GT2 GPU-val és 35 watt TDP-vel.


Ezek a részletek előzetesek és a processzorok bejelentése után valószínűleg több változás várható.


URL: www.cpu-world.com
 

Kulcsszavak: processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09