Nagysebességű D-Link Wi-Fi mindenes iPhone 6-hoz

forrás: Prím Online, 2014. október 12. 10:30

A D-Link tovább bővíti Wireless AC termékcsaládját egy kifejezetten mobilkészülékek kiszolgálására tervezett modellel: A DIR-518L Wireless AC Mobil Útitárs Wi-Fi kapcsolatot biztosít egyszerre akár több AC-s vagy N-es mobilkészülék számára. Ez a kis mindenes használható szélessávú routerként otthon, egy 3G/4G sticket az USB portra csatlakoztatva mobil routerként útközben vagy Wi-Fi hotspotként nyaralás vagy üzleti tárgyalás során. A DIR-518L emellett mobiltöltőként és USB portjának valamint a D-Link Shareport Mobile alkalmazásnak köszönhetően fájlmegosztó eszközként is használható.

AC technológia mobil környezetre szabva


A DIR-518L single stream 802.11ac technológiát alkalmaz – pontosan azt, amit a nemrégiben bemutatott első AC Wi-Fi-vel szerelt mobiltelefonok, így az iPhone 6 is. Ez a technológia 433Mbps sebességre képes a stabilabb és kevésbé zsúfolt 5GHz frekvencián, miközben a hagyományos Wireless N mobileszközöket is kiszolgálja a Mi-Fi megoldásoknál megszokott 150Mbps sávszélességgel. A nagyobb, 867Mbps (AC) + 300Mbps (N) sávszélességet kínáló Broadcom BCM4358 Wi-Fi chipset várhatóan csak a tabletekben jelenik meg a közeljövőben, így a mobileszközök kiszolgálására továbbra is az AC600 technológia a legmegfelelőbb. A készülék a magyarországon kapható legtöbb USB sticket támogatja, így bármely szolgáltató előfizetésével képes mobil internetkapcsolatot biztosítani a mobileszközök számára útközben is.

 


Adatmegosztás, biztonsági mentés ingyenes alkalmazással


A DIR-518L Wireless AC Mobil Útitársra USB tárolót csatlakoztatva annak tartalma egyrészt elérhetővé válik a csatlakoztatott mobilkészülékekről, másrészt arra mentéseket készíthetünk mobiltelefonunkról, így értékes tárhelyet szabadíthatunk fel néhány gombnyomással. Mindehhez a D-Link az ingyenes mydlink™ SharePort™ Android és iOS alkalmazást biztosítja. Az UPnP technológiának köszönhetően a pendrive-on tárolt tartalom nemcsak mobileszközökről, hanem TV készülékünkről vagy játékkonzolunkról is elérhető.

 


Wi-Fi hotspot és mobil töltőállomány egyetlen eszközben


A DIR-518L elfér akár egy nadrágzsebben is. Legyen szó egy tárgyalóteremről vagy egy hotelszobáról segítségével gyorsan, egyszerűen létrehozhatunk egy kis Wi-Fi hotspotot mobileszközeink Wi-Fi kiszolgálására. Az Internet kapcsolat Ethernet porton keresztül vagy az USB portra csatlakoztatott 3G/4G mobil stickkel (bármely szolgáltató stickje vagy a D-Link DWM-157 3G HSPA+ USB adaptere) képes Internet kapcsolat kialakítására. A Mobil Útitárs USB portja egyben mobiltöltőként is szolgál, ha telefonunk feladná a küzdelmet.


Ár és elérhetőség


A DIR-518L Wireless AC600 Mobil Útitárs már Magyarországon is kapható 16 900 Ft-os bevezető áron a nagyobb számítástechnikai webáruházakban.

 


DIR-518L Wireless AC Mobil Útitárs


-    802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi eszközök kiszolgálása
-    Single stream Wi-Fi: legfeljebb 433Mbps 802.11ac hálózatban, 150Mbps 802.11n hálózatban
-    Szélessávú router, mobil router és Wi-Fi hotspot egyetlen eszközben
-    10/100 WAN Ethernet port
-    USB 2.0 port 3G/4G adapterhez, USB tárolóhoz vagy mobileszközök töltéséhez (1A kimeneti áramerősség)
-    Guest zone támogatás
-    WEP, WPA/WPA2 titkosítás WPS támogatással

 

Kulcsszavak: D-Link Wi-Fi router iPhone 6

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05