Sopreso: újabb magyar prezentációs eszköz indul a Szilícium-völgybe

forrás: Prím Online, 2014. október 16. 10:34

A Sopreso nevű interaktív prezentáció-támogató szolgáltatást fejlesztő magyar startup is a kiemelt győztesek közé került az Európai Bizottság által finanszírozott OpenAxel startup verseny döntőjében, Madridban. A magyar fejlesztők ezzel a célzott mentorálás és rengeteg üzleti támogatás mellett egy szakmai utat is nyertek a Szilícium-völgybe.

Madridban a South Summit konferencia keretein belül rendezték meg az Európai Bizottság által életre hívott „Open Acceleration across Europe”, vagyis OpenAxel startup verseny döntőjét. Az európai program, aminek magyarországi szervező partnere az IVSZ, azzal a céllal jött létre, hogy feltérképezze és segítse az EU-n belüli technológiai startup cégeket, európai szinten javítsa a technológiai területen a vállalkozási kedvet és támogassa az együttműködést.A konferencia záróbeszédét Eric Schmidt, a Google elnöke tartotta. A verseny szakmai szervezői három nagy globális akcelerátor szervezet, az AppCampus, az Accelerace és a Wayra, a projekt lebonyolításában pedig a magyar IVSZ és annak európai ernyőszervezete a digitalEurope is részt vett. Az OpenAxel zsűrije az alapos előszűrés és Skype-interjúk után élő bemutatkozáson hallgatta meg az ígéretes csapatokat, majd végül három kategóriában összesen kilenc győztest hirdetett ki, akik utazhatnak az Egyesült Államokba.


A kiemelt csapatok közé egyetlen magyar jelölt, a budapesti Sopreso jutott be, a madridi döntőn a céget az egyik társalapító, Alvégi Lóci, dizájner képviselte. A Prezi nyomdokaiba lépő következő magyar siker, a Sopreso is a nyilvános előadásokat könnyíti meg, de ezúttal nem a prezentációkészítésre jött létre egy megoldás, hanem az előadó és a közönség közti kapcsolatot rázza fel interaktív lehetőségekkel a Sopreso nevű startup. A Sopreso név egyébként a Social Presentation Software mozaikszava, amibe belerejtve tucatnyi izgalmas funkciót talál mindenki, aki előadásokat tart, szervez vagy akár csak hallgat.


Az alapképesség, amiért már most is sok konferencián használják, hogy a résztvevők egy mobilböngészőben megnyitva egy egyszerű webcímet, azonnal hozzászólhatnak, kérdezhetnek, visszalapozhatnak a prezentációban. Ezen felül azonban haza lehet vinni az előadás anyagait, de akár bemutatkozni, gratulálni virtuálisan névjegyet cserélni is lehet. Az üzleti világban a „lead-szerzés”, vagyis a lehetséges üzleti kapcsolatok begyűjtése nagyon fontos, a Sopreso ezt könnyíti meg minden szinten. Az üzleti potenciál nem kérdéses, az előadást nézők nem, de a konferenciaszervezők, esetleg az előadók cégei örömmel fizetnek a közönséggel való közvetlen kapcsolatért. Pontosan ezt a potenciált kereste az európai startup program, az OpenAxel zsűrije is. A jelentkezők közül azok számítottak sikeresnek, akik azon túl, hogy innovatív és diszruptív ötletekkel rukkoltak elő vagy új technológiákat vezettek be, óriási növekedés előtt állnak, globálisan skálázható termékük és stabil üzleti modelljük is van. A több mint 160 jelentkező közül egyébként Magyarországról kiemelkedően sok, 42 jelentkezés érkezett és a top 15-ös listában is még három magyar versenyző volt. A Sopreso mellett a privát videóközvetítésre építő ANGL, illetve az elektronikus pénz megoldását fejlesztő Buxa csapata került még közel a kiemelt pozícióhoz.


Az OpenAxel versenyt 2015-ben is meghirdetik, a szakmai szervezetek, így a magyar IVSZ is várják a startupok, akcelerátorok, mentorok jelentkezését, bekapcsolódását, hiszen az éves startup verseny és az OpenAxel platform közös célja az európai startup ökoszisztémán belüli kooperációk erősítése.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05