Átadták az IBM székesfehérvári oktatóközpontját

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 16. 17:13

Átadták csütörtökön az IBM 170 millió forintos beruházással létrehozott székesfehérvári oktatóközpontját, ahol a cég a nemzetközi szolgáltató központjában dolgozókat fogják képezni.

A hét oktatási teremmel rendelkező, ötszáz négyzetméteres centrum átadásán Veres Zsolt, az IBM Magyarország ügyvezetője hangsúlyozta, hogy belső felméréseik és az ügyfelek visszajelzései alapján a több mint 1500 dolgozó magas színvonalú munkát végez Székesfehérváron. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az "informatika olyan üzletág, ahol a napi tudás ma még elég, holnap már nem biztos, hogy elég lesz".
 

Az igazgató elmondta, hogy a jövőben a munkavállalók informatikai tudásának fejlesztése mellett a nyelvtudás, a kommunikációs készség, a rugalmasság, a motiválhatóság és a kreativitás fejlesztése is komoly szerepet kap.
 

Makk Norbert, az IBM Data Storage Systems Kft. igazgatója közölte, hogy a vállalat 17 éve Székesfehérváron működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját, amely biztosítja a külföldi és hazai ügyfelek számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat.
 

A magasan képzett, több nyelvet beszélő munkatársak elsősorban Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez, illetve az informatikai biztonság területén nyújtanak támogatást. A vállalat mindössze tíz hasonló központot üzemeltet az egész világon – tette hozzá.
 

Az igazgató jelezte, hogy az oktatási központban fontos szerepet kapnak a felhő alapú szolgáltatásokkal, analitikával, mobil alkalmazásokkal, a közösségi és IT biztonsági megoldásokkal kapcsolatos tréningek.
 

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester kiemelte, hogy az IBM és Székesfehérvár között közel húsz éves kapcsolat van, amely a folyamatos változások mellett is mindig erős maradt. Úgy vélte, hogy a multinacionális nagyvállalatnak komoly gyökerei vannak a városban, amit az új beruházás tovább mélyít.
 

Reményét fejezte ki, hogy az oktatási centrum biztosítja az IBM hosszú távú jelenlétét és további beruházásokat jelenthet a városban. A város és a cég legnagyobb jövőbeni kihívásának a munkaerőhiány kezelését nevezte, amelynek megoldása mindkét fél elemi érdeke.

Kulcsszavak: oktatás IBM-hu IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05