Vírusriadó, avagy jönnek az oroszok?

Zsigó József, 2000. szeptember 10. 19:22
A moszkvai székhelyű Kaspersky Lab hamarosan megnyitja kaliforniai fiókját. Célja: mindenáron bekerülni a nagynevű cégek közé. A három éve alapított cég ez évben több tucat riasztást tett közzé, átlagosan egyet tíznaponta, de volt olyan időszak is júniusban, amikor 4 nap alatt 3 riasztást röppent fel tőlük.
A Symantec, a Network Associates és a Computer Associates szintén közzétesznek hasonló riasztásokat, de szerintük amit a Kaspersky Lab csinál, az több mint sok. „Ha az a céljuk, hogy halálra rémítsenek, elérték céljukat. Szerintem azonban másról van szó” - mondta az Amerada Hess biztonsági mérnöke.

Ezen a véleményen vannak a felhasználók is. Általánosan elterjedt nézet szerint a Kaspersky Lab nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy ismertté tegye magát, és gyakran hamis információkkal kelt feltűnést. Az utolsó 10 vírus például nincs is rajta a Sophos Plc. listáján. A legutóbbi, Windows 2000-t támadó W2K nevű vírusról még a Kaspersky is elismerte, hogy nem okozott fertőzést, viszont „veszélyes lehet, ha kontroll nélkül hagyják” - állt a közleményben. Természetesen a Kaspersky Lab képes kezelni legújabb frissítésével a vírust.

Néhányan mégis hagynák, hadd bizonyítsanak az oroszok. A Sophos szóvivője szerint a Kaspersky Lab szoftverei jók, és szégyen, hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodnia, hogy be tudjon törni a piacra. A végső szót úgyis a megriadt vásárló mondja ki - írja a ZDNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05