Óriási piacot hódít a Google

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 5. 14:51

Hindi nyelvű keresőlapot indított a Google, hogy általa további 300 millió indiait vonzzon az internetre 2017-ig.

A világ vezető internetes kereső- és tartalomszolgáltatója hétfőn mutatta be a www.hindiweb.com című oldalt, amely illeszkedik a felhasználói körének kibővítését célzó stratégiájába.

A Google adatai szerint az angol nyelvet beszélő 198 millió indiai gyakorlatilag kivétel nélkül használja az internetet, így az 1,2 milliárdos lélekszámú országban egymilliárd potenciális felhasználó marad. A hindi nyelvet az ázsiai ország lakosságának 41 százaléka beszéli. "Ahhoz, hogy Indiában elérjük célunkat, azaz az internethasználók számát félmilliárdra emeljük 2017-re, hozzáférhetővé kell tennünk a világhálót azoknak, akik nem beszélnek angolul" - mutatott rá Radzsan Anandan, a Google indiai operatív igazgatója.

Az indiai kormány digitális forradalmat akar végrehajtani, hogy lehetővé tegye a lakosságnak a könnyebb hozzáférést olyan szolgáltatásokhoz, mint például az egészségügy, az oktatás, a pénzügyi tranzakciók.

Indiában évente több tízmillió olcsó okostelefont értékesítenek, és ezek váltak az internetre kapcsolódás legfőbb eszközévé milliók kezében. A fejlődést azonban akadályozza a helyi nyelveket használó tartalomszolgáltatás hiánya, valamint a kapcsolat lassúsága az ország sok részén. A közintézményekben az angol és a hindi a két hivatalos nyelv, de India 22 nyelvet ismer el.

A Google közölte, hogy a sajtó, a televíziók és internetes társaságok részvételével szövetséget hoz létre a helyi nyelvű tartalomszolgáltatás előmozdítására. A tervek szerint a szolgáltatást nyolc nyelven vezetik be, a hindi mellett például bengáli, tamil és telugu nyelven.

Kulcsszavak: onlineszolg Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05