Megnyílt az Infotér Konferencia

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 6. 13:23

Jótékonysági borárveréssel és ifjúságpolitikusok kerekasztal-beszélgetésével kezdődött meg szerdán az 5. Infotér Konferencia Balatonfüreden.

Az infokommunikációs szakterület háromnapos tanácskozásának megnyitóján Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket. Partnerséget ajánlva rövid beszédében kiemelte, "az államtitkárság számít a szakma értékteremtő és értékőrző gondolataira".

Biró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnöke elmondta, hogy a háromnapos konferencián kormányzati, vállalati és civil szereplők vitatják meg a szakterület aktuális kérdéseit. Felelevenítette rendezvény elmúlt öt évét, melynek legfontosabb hozadékaként az egymás iránt kialakult bizalmat emelte ki.

A hivatalos megnyitót megelőzően "Mit kínál ma a fiataloknak Magyarország" címmel Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, valamint Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalícióval együttműködő Ifjú Demokraták elnöke részvételével rendeztek kerekasztal-beszélgetést. Mindhárman kifejtették véleményüket arról, hogy milyen tényezőket látnak vonzónak a közéletben a fiataloknak.

Szóba kerültek az internetadó elleni tüntetések is. Szarvas Koppány Bendegúz ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a fiatalok meghúztak egy vonalat, eddig és ne tovább". Farkas Gergely szerint minden azon múlik, hogy lesz-e folytatás, és a tüntetések adnak-e olyan korosztályos élményt a fiataloknak, mint a 2006-os tüntetések.

Böröcz László szerint hosszú távon nem lesz folytatása a tüntetéseknek, hiszen az októberi tüntetések egy dologra, az internetadóra koncentráltak, és "mivel ebben az ügyben a kérdés lezárult, elfogyott a muníció".

A konferencia első napja jótékonysági borárveréssel zárult a budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinika javára. A gálavacsorán 24 kiváló minőségű borra lehetett licitálni.

Kulcsszavak: Infotér konferencia IVSZ

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05