Új frekvenciákat kapott a Telenor

A Telenor és az NMHH aláírta az új frekvenciaszerződést

forrás: Prím Online, 2014. november 12. 08:24

A Telenor Magyarország aláírta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal a legutóbbi frekvenciapályázaton elnyert frekvenciablokkok használatbavételéhez szükséges hatósági szerződést. Az új blokkokkal a Telenor rövid időn belül mindenkihez eljuttathatja új szolgáltatásait. 

Ezentúl még több ember tévézhet a MyTV szolgáltatással, még többen hallgathatnak zenét a Deezeren és még többen, még több helyen tölthetik le másodperceken belül akár legnagyobb dokumentumaikat is a felhőből a Hipernet hálózaton keresztül, amely Magyarországon elsőként kínált 150 Mbps maximális letöltési sebességet.

 

„Magyarországon mindenki a legjobb szolgáltatásokat és a legjobb hálózatot érdemli, ezért szeretnénk mindenkihez és mindenhová eljuttatni a Hipernetet. Az új frekvenciák révén a Telenor tovább javítja az ügyfélélményt - még hazánk legtávolabbi szegletében is. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Telenor Magyarország 20. születésnapját azzal ünnepelhetjük, hogy a Hipernet folyamatos bővítésével az egész országban elérhetővé tesszük innovatív szolgáltatásainkat" – jelentette ki a szerződés aláírása kapcsán Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

 

„A Telenor elmúlt 20 éve a folyamatos innovációról szólt, mellyel jobbá tesszük ügyfeleink életét miközben hozzájárulunk Magyarország gazdasági fejlődéséhez. Ezzel a szerződéssel újabb 20 évre elköteleztük magunkat ügyfeleink és az ország mellett, és biztos vagyok abban, hogy az előttünk álló két évtized még több nagyszerű szolgáltatást és még több pozitív változást tartogat" – tette hozzá Drozdy Győző, aki a Telenor legelső frekvenciaszerződésének és a jelenlegi megállapodásnak is aláírója volt.

 

A szerződés keretében a Telenor Magyarország egy 10 MHz-es blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, egy 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban, és egy 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban az NMHH pályázatán. A szolgáltató 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A Telenor hónapokon belül teljes lefedettséget ér el szupergyors Hipernet 4G hálózatával Budapesten, majd a Balaton melletti települések és a nagyvárosok lefedettségét bővíti tovább. A vállalat pályázati anyagában kötelezettséget vállalt a 4G-lefedettség intenzív növelésére a következő három évben a kisebb településeken is.

 

A Telenor az 1000 fősnél kisebb települések 19,71 százalékát fedi le egy éven belül, a 800 MHz-es sávban pedig három éven belül 67,57 százalékos lesz a lefedettség.  Ennek érdekében a Telenor kétszer gyorsabb ütemben folytatja a hálózatfejlesztést, hogy a jövőben még többen élvezhessék Magyarországon a 150 Mbps maximális letöltési sebességet nyújtó Hipernet hálózat előnyeit.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05