SuperMassive 9800: következő generációs tűzfal a Delltől

forrás: Prím Online, 2014. november 12. 10:14

A Dell bemutatta a SuperMassive 9800, következő generációs tűzfalát és az azt kiegészítő felügyeleti és jelentéskészítő termékét, a Global Management System 8.0-t. A SuperMassive 9800 a Dell SuperMassive 9000 sorozat legerősebb modellje: a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményű, részletes csomagvizsgálatot végző tűzfal alacsonyabb befektetési, hely-, energia- és hűtési költségekkel. Az új GMS megoldás a munkafolyamatok automatizációjával leegyszerűsíti és hatékonyabbá teszi az NGFW felügyeletét, csökkenti az erőforrásigényt és az általános biztonsági kockázatot, valamint gondoskodik a megfelelőségi követelmények betartásáról.

Nagy teljesítmény, alacsonyabb költségek


A Dell SuperMassive 9000 sorozatának legnagyobb teljesítményű modelljeként a SuperMassive 9800 ugyanazt a védelmet biztosítja a közép- és nagyvállalatoknak, mint a Dell vezető termékének számító SuperMassive 10000 sorozatba tartozó modellek: az alacsonyabb teljes birtoklási költség és üzemeltetési költségek mellett az összes teljesítménynövelő képességgel rendelkezik. A SuperMassive 9800 által kínált legfontosabb előnyök:


 ·    Az akár 20 Gbps csomagvizsgálati teljesítmény az összetett és nagy teljesítményigényű adatközpontok adat- és kapacitáskövetelményeit is kiszolgálja. Rendkívül gyors, párhuzamos vizsgálat-feldolgozással növeli a gyorsabb adatátvitelhez és jobb kapcsolathoz szükséges méretezhetőséget.
 ·    Kategóriavezető, 97,9 százalékos biztonsági hatékonyságot biztosít a teljesítmény romlása nélkül. A szabadalmaztatott, ismételt összeállítás nélküli, egymenetes, részletes csomagvizsgáló motor (Reassembly-Free Deep Packet Inspection®/RFDPI) több szinten vizsgálja át az adatokat és a csomagok összes elemét a fenyegetések azonosításához. Ráadásul a motor skálázható alapon működik, így a szervezet igényeivel együtt képes növekedni.
 ·    A beépített NGFW, IPS, SSL vizsgálati és alkalmazásfelügyeleti platformmal azok a közép- és nagyvállalatok is csökkenthetik a bevezetési és felügyeleti költségeket, amelyeknek a legnagyobb hálózati biztonságra van szükségük.
 ·    A legjobb ár-teljesítmény arány mellett az optimális energiafelhasználást segítő kialakítás az áramhoz, a hűtéshez és a helyigényhez kapcsolódó költségeket is    csökkenti. A helytakarékos, két rackszekrény helyigényű készülék optimális wattonkénti számítási teljesítményt kínál (Gbps/W).
 ·    A nagyobb adatátvitel érdekében akár több millió egyidejű kapcsolatot támogat közel nulla válaszidővel, így több egyidejű TCP kapcsolatot és másodpercenként több kapcsolódást is támogat, amire az egyre több felhasználó és eszköz – saját tulajdonú készülékek és internetre csatlakozó készülékek – hálózati kapcsolatigénye miatt van szükség.
 ·    Új, nagyvállalati szintű ellenálló képessége mellett olyan funkciókat – így például IPv6, A/A fürtkezelés, SNMPv3 és Advanced Switching technológiák – is biztosít, amelyeket korábban sok szervezetnél a költségek miatt nem vezettek be.
 ·    A Dell SonicOS 6.2 teljesen integrált operációs rendszerével mindenre kiterjedő, kifinomult képességkínálat bármekkora szervezet számára.

Egyszerűbb hálózati biztonságfelügyelet


A GMS 8.0 a SuperMassive 9800 tűzfal és más Dell NGFW tűzfalak kiegészítése, lehetővé teszi a biztonsági megoldások egységes és egyszerű felügyeletét, és csökkenti az adminisztráció és a hibaelhárítás bonyolultságát. A GMS 8.0 segítségével a biztonsági infrastruktúra minden üzemeltetési aspektusa együtt irányítható – beleértve a központosított házirendkezelést és annak betartatását, illetve a valós idejű megfigyelést, elemzést és jelentéskészítést.


A GMS 8.0 emellett megfelel a vállalatok tűzfalmódosítás-felügyeletre vonatkozó követelményeinek: az új munkafolyamat-automatizálási szolgáltatás biztosítja, hogy a házirendek változásai helyesek legyenek és teljesítsék a megfelelőségi követelményeket, valamint a bevezetés előtt betartatja a házirendek konfigurálásának, összehasonlításának, ellenőrzésének, áttekintésének és jóváhagyásának szigorú folyamatát. A házirendek módosításainak auditálásával és a jelentéskészítéssel a tűzfal biztosan megfelel a megfelelőségi szabályozásoknak. A hálózati biztonság felügyeletét javítja, hogy a biztonsági környezetek általános életciklus-kezelése lényegesen egyszerűbb, mivel nem az egyes eszközöket felügyelik.

Kulcsszavak: tűzfal security Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05