Emberi kérdések, technológiai válaszok − Symposium a digitalizációról

forrás: Prím Online, 2014. november 13. 15:19

Harmadik alkalommal került megrendezésre 2014. november 12-én a T-Systems Magyarország Symposiuma a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol idén közel 1800, rekordszámú regisztrált vendéget fogadtak. Az iparág legnagyobb, egész napos szakmai rendezvényeként a Symposium 2014-ben is arra vállalkozott, hogy teljes képet adjon a vállalatok jelenét és jövőjét érintő, elsősorban infokommunikációs gyökerű kihívásokról.

A Symposiumot 2012-ben azzal a hagyományteremtő céllal hívta életre a T-Systems Magyarország, hogy a hazai vállalkozások és az iparági döntéshozók számára megfelelő fórumot teremtsen az infokommunikáció aktuális trendjeiről folyó beszélgetésekhez és átfogó képet nyújtson a területet érintő nemzetközi üzleti és technológiai folyamatokról is, megjelenítve mind a beszállítói, mind a megrendelői oldal szempontjait. A délutáni programban több mint ötven előadó várta az érdeklődőket iparági és technológiai fókuszú szekciókban. Az idei Symposium délelőtti előadói elsősorban a vállalatokat, az embereket, a közösségeket érintő digitalizációval, és a digitalizáció keltette kihívásokkal, transzformációs kérdésekkel foglalkoztak.

 



Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója előadásában úgy fogalmazott: a kormány és a Magyar Telekom között megkötött partnerségi megállapodás a Digitális Magyarország megteremtését célozza, ami olyan fontos ügy, amelynek mindenki csak a nyertese lehet.  Elsőként Nyíregyházán válhat valósággá a Digitális Magyarország, amelynek keretében új lehetőségek nyílnak meg a város lakói előtt, továbbá javulhat a közintézmények működésének hatékonysága és a vállalkozások versenyképessége is –jelentette be Christopher Mattheisen.

Kerstin Günther, a Magyar Telekom Igazgatóságának elnöke előadásában elmondta: az európai méretű, a Deutsche Telekom egyik kiemelt célja egy integrált, IP-alapú páneurópai, határokon átívelő hálózat létrehozása, amelynek révén jobb minőségű, nagyobb sávszélességet igénylő szolgáltatások is nyújthatóak lesznek. Kerstin Günther hozzátette: e cél összhangban van a Digitális Magyarország megvalósításához kapcsolódó célkitűzésekkel, mind a digitális infrastruktúra, mind a digitális szolgáltatások, mind a digitális kompetenciák fejlesztése szempontjából.

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója Emberi kérdések, technológiai válaszok című előadásában úgy fogalmazott: a technológia majdnem minden kérdésünkre tud válasszal szolgálni, csak meg kell tudnunk fogalmazni a megfelelő kérdéseket. Az infrastrukturális alap kiválasztása, amelyre építeni lehet egy vállalkozást, egy cég IT-biztonságának megteremtése, vagy az, hogy miként tudunk valóban digitális közösségeket teremteni például egy digitális városon keresztül, valóságos üzleti felvetések, amelyekre ma már az infokommunikáció meg tudja adni a válaszokat. Rékasi Tibor előadásában kitért a T-Systems Magyarország felhőszolgáltatásait összegyűjtő, most debütáló portálra is, amely a cloud.t-systems.hu címen keresztül érhető el.

A délelőtti plenáris program során előadott dr. Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára, ismertetve a Digitális Nemzet Fejlesztési Program pilléreit és a program végrehajtásának ütemezését. David Roberts, a Singularity University alelnöke előadásában a mindennapjainkat leginkább érintő és átalakító, korszakváltó technológiákról beszélt. A délelőtt során előadást tartott továbbá Elias Drakopoulos, a Deutsche Telekom Üzleti Kiválóságért felelős vezető alelnöke, Gonda Gábor, a HP Magyarország vezérigazgatója, Mark Yates, az IDC Government Insight kutató elemzője, valamint a Cisco Közép és Délkelet-Európáért felelős ügyvezető igazgatója is.

A T-Systems Magyarország idén első alkalommal, három kategóriában díjazta partnereit is. Objektív mutatók alapján a Legnagyobb növekedés díját a Microsoft Magyarország vehette át, míg a T-Systems Magyarország belső szavazása szerint az egy projekt kapcsán előállított, jelentős értéket termelő vállalatnak járó Transzformációs partneri díjat a Cisco Systems Magyarország, a példaértékű együttműködésért pedig a Medexpert Kft. kapta meg a cég Ökoszisztéma-díját. A díjakat Ragoncsa Géza vezérigazgató-helyettes adta át a díjazott vállalatok képviselőinek. Ugyancsak első alkalommal hirdette meg a cég az Év Projektje-díjat is. A díjra jelölt három projektet Németh Zoltán vezérigazgató-helyettes mutatta be. Ezek közül a rendezvényen jelenlévő vendégek választják ki az egész napos program zárásáig a győztest.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09