1,5 milliárd eurónyi elsőbbségi részvények a UPC-től

2000. szeptember 13. 09:52
A United Pan-Europe Communications N. V átváltható elsőbbségi részvényeket bocsát ki 1,43 milliárd euró (1,24 milliárd dollár) értékben. A készpénz ellenében megszerezhető részvényeket az alábbi tagokból álló befektetői csoport vásárolhatja meg: Motorola Inc., Liberty Media Corporation és UnitedGlobalCom Inc. vállalatok, a Capital Research and Management Company által kezelt alapok, valamint az Alliance Capital önálló döntési jogkörrel nem rendelkező (diszkrecionális) ügyfelei.
A részvényeladás útján végrehajtott finanszírozási tranzakció nem csupán a UPC mérlegpozícióját fogja erősíteni, hanem a cég üzleti tervének kidolgozásához és végrehajtásához szükséges forrásokat is előteremti. A részvénykibocsátás emellett a UPC hosszú távú finanszírozási konstrukcióját megalapozó vállalati stratégia folytatását is jelenti.

A UPC az átváltható elsőbbségi részvényeket 8 százalékos osztalékhozam figyelembevételével számított diszkontált értéken bocsátja ki, és 35,455 eurós konverziós árfolyamon váltja át törzsrészvényekre. Az átváltható elsőbbségi részvényeken kívül a befektetők opciós utalványokat is kapnak, amelyek révén a konverziós értékhez képest 20 százalékos felárral vásárolhatnak UPC-törzsrészvényeket. A kibocsátott opciós utalványok számának meghatározásához a teljes vételár 15 százalékát el kell osztani a konverziós árfolyammal. Ha az átváltható elsőbbségi részvények átváltása nem történik meg, vagy a UPC 12 év elteltével nem vásárolja vissza azokat önként, a UPC-nek tetszés szerint készpénzzel vagy részvényekkel kell az átváltható elsőbbségi részvényekért fizetnie. Ezen túlmenően a UPC, bizonyos körülmények között, ragaszkodhat az átváltható elsőbbségi részvények átváltásához.

Kulcsszavak: UPC +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05