A Procontté lett az EY tanácsadási üzletág nagyobbik szelete

Fekete Gizella, 2000. szeptember 13. 20:52
Az Ernst &Young Magyarország Kft. a Procont Projektvezetési és Controlling Tanácsadó Kft.-nek adta át a tanácsadási üzletága egyes területeit, melyek a tavalyi 3,5 milliárd forintos árbevételéből mintegy egytizedét tették ki.
Az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló, adó- és vezetési tanácsadó cég 2000 februárjában úgy döntött, világszerte leválasztja és értékesíti tanácsadási üzletágát. A döntés az üzletágon belül az informatikai, szervezetfejlesztési és a hatékonyságnövelési szolgáltatásokat érinti és a világon sehol nem terjed ki a vállalati pénzügyi tanácsadás körébe sorolható szolgáltatásokra és az információrendszerek ellenőrzésével (ISAAS) kapcsolatos tevékenységekre, melyeket az EY továbbra is stratégiai területeinek tekint. Egy nemzetközi megállapodás szerint 26 országban - elsősorban a vezető piacgazdaságokban - az említett üzletágat a párizsi központú Cap Gemini tanácsadócég vásárolta meg, míg a fennmaradó több mint 100 érintett országban, így Magyarországon is helyi szintű megállapodásokra nyílt lehetőség.

Így, egy augusztus 24-i megállapodás értelmében szeptember 5-i hatállyal az Ernst &Young Magyarország Kft. az 1994-ben alakult, tisztán magyar tulajdonú - többek között SAP vállalatirányítási rendszer bevezetéssel, BPR-ral és a folyamatok optimalizálására alkalmas ARIS Toolset érékesítésével foglalkozó - Procont Projektvezetési és Controlling Tanácsadó Kft.-nek adta át a tanácsadási üzletága említett, a tavalyi 3,5 milliárd forintos árbevétele mintegy egytizedét hozó területeit. A Procont ügyvezető igazgatója az üzletágat eddig vezető Könczöl Erzsébet lett, az eddigi tulajdonos-ügyvezető, Nyúl Gyula jelenleg elnök-vezérigazgatóként, később pedig az Rt-vé alakuló Procont igazgatótanácsának tagjaként tevékenykedik tovább. A két cég közötti hosszú távú megállapodás értelmében az EY az értékesített szolgáltatási területeken nem fejleszt ki saját üzletágat és az ilyen jellegű projektekben (a már futó tenderek esetleges nyerteseként is) elsődlegesen a Proconttal működik együtt, illetve azt ajánlja üzleti partnereinek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05